Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 90
 İndirme 30
ÖRGÜTSEL BİLGELİK VE ÖRGÜTSEL ÖĞRENME İLİŞKİSİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA
2019
Dergi:  
Journal of Social and Humanities Sciences Research
Yazar:  
Özet:

Öğrenme, insanoğlunun yaşamının ilk gününden itibaren varlığını sürdürebilmesinin en önemli adımıdır. Günümüz dünyasında öğrenmenin bireyler, örgütler ve toplumlar için önemi her geçen gün daha da artmaktadır. Artık ayakta kalmak isteyen herkes ve her şey değişimle gelen yenilikleri öğrenmek, rekabet edebilmek ve “Yeni Bilgi” üretebilmek için sürekli ve etkin öğrenmeyi öğrenmek zorundadır. Dolayısıyla özellikle örgütlerin bu süreci etkin yönetebilmeleri için örgütsel öğrenmeyi içselleştirmeleri ve örgüt kültürünün temel yapıtaşı haline getirmeleri gerekmektedir. Çevrelerinden, paydaşlarından ve deneyimlerinden sürekli öğrenen örgütler, bilgiyi yönetme becerilerini geliştirerek örgütsel bağlamda bilgeliği de yakalayabileceklerdir. Bu noktada önemli bir araç olan örgütsel bilgelik kavramı, sürdürülebilirlik, dönüşümsel liderlik, iş etiği, sosyal sorumluluk gibi disiplinlerin örgütte var olmasını ve bilgi yönetimi, örgütsel öğrenme gibi eylemlerin kural ve uygulamalarını inşa etmeyi sağlamaktadır. Bu doğrultuda çalışma, günümüz örgütleri için artık stratejik nitelik taşıyan örgütsel bilgelik ile örgütsel öğrenme arasındaki ilişkiyi incelemek amacıyla gerçekleştirilmiştir. Bu amaçla çalışmanın teorik kısmında öncelikle örgütsel bilgelik ve örgütsel öğrenme kavramları ile aralarındaki ilişki üzerinde durulmuştur. Çalışmanın uygulama kısmında ise örgütsel bilgelik ile örgütsel öğrenme arasındaki ilişkiyi test etmek amacıyla Konya ilinde kimya sektöründe faaliyet gösteren işletmelerdeki çalışanlar örnekleminde bir araştırma gerçekleştirilmiştir. Alan araştırmasından elde edilen bulgular örgütsel bilgelik ile örgütsel öğrenme arasında anlamlı, pozitif doğrusal orantılı ve güçlü bir ilişki olarak bulunmuştur.

Anahtar Kelimeler:

null
2019
Yazar:  
0
2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Journal of Social and Humanities Sciences Research

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.160
Atıf : 1.678
Journal of Social and Humanities Sciences Research