Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 14
 İndirme 5
Mevsimsel Alerjik Konjonktivitli Çocuklarda Sistemik İnflamasyon Biyobelirteçlerinin İncelenmesi
2020
Dergi:  
Sağlık Bilimlerinde Değer
Yazar:  
Özet:

Amaç: Oküler alerjinin en sık formu olan mevsimsel alerjik konjonktivit ağırlıklı olarak genç popülasyonu etkilemesi ve son yıllarda artan insidansı nedeniyle dikkat çekmeye devam etmektedir. Daha çok lokal inflamatuar bir konjonktiva hastalığı olduğu düşünülen bu rahatsızlığın sistemik kökenleri belirsizdir. Bu çalışmada mevsimsel alerjik konjonktivitli çocuklarda tam kan sayımı parametreleri ve kan temelli sistemik inflamasyon biyobelirteçlerinin düzeylerinin incelenmesi amaçlanmıştır. Gereç ve Yöntemler: Mevsimsel alerjik konjonktivit dışında herhangi bir oküler ya da sistemik hastalığı olmayan 26 çocuk hasta ve yaş-cinsiyet uyumlu 31 sağlıklı gönüllü çalışmaya dahil edildi. Retrospektif olarak olguların son bir ay içindeki hemogram sonuçlarına bakılarak nötrofil sayı/yüzdesi, lenfosit sayı/yüzdesi, hemoglobin, eritrosit sayısı, lökosit sayısı, ortalama trombosit hacmi, eritrosit dağılım genişliği ve trombosit sayıları belirlendi ve nötrofil/lenfosit oranı, trombosit/lenfosit oranı, sistemik immün-inflamasyon indeksi hesaplandı. İstatistiksel değerlendirmede ki-kare testi, bağımsız örneklemler t-testi ve Mann-Whitney U testi kullanıldı. Bulgular: Gruplar arasında lökosit, eritrosit, trombosit sayı ve yüzdelerinin benzer olduğu görüldü. Hemoglobin, eritrosit dağılım genişliği ve ortalama trombosit hacmi açısından da anlamlı fark saptanmadı. Nötrofil/lenfosit oranı, trombosit/lenfosit oranı ve sistemik immün-inflamasyon indeksi oranları da benzerdi (sırasıyla P=0,848 P=0,276 ve P=0,701). Sonuç: Mevsimsel alerjik konjonktivitli çocuklarda kan temelli sistemik inflamasyon biyobelirteçlerinin düzeylerinde anlamlı farklılık görülmemiştir. Bu hastalığın sistemik inflamatuar temeline yönelik daha geniş çaplı araştırmalar gereklidir.

Anahtar Kelimeler:

Examination of systemic inflammation biorectors in children with seasonal allergic conjunctivitis
2020
Yazar:  
Özet:

Purpose: The most common form of oxygen allergy, seasonal allergic conjunctivitis continues to attract attention, mainly due to the influence of the young population and the increased incidence in recent years. The systemic origins of this disorder, which is considered to be a more local inflammatory conjunctive disease, are unclear. This study aims to study the parameters of the full blood count in children with seasonal allergic conjunctivitis and the levels of blood-based systemic inflammation biosignals. Tools and Methods: Except for seasonal allergic conjunctivitis, 26 children with no school or systemic illness were included in 31 healthy volunteer studies compatible with age and gender. Retrospective of the results of the hemogram in the last month of the events, the number/percentage of neutrophils, the number/percentage of lymphocytes, the number of hemoglobin, the number of erythrosites, the number of leukocytes, the average volume of thrombocytes, the width of erythrosite distribution and the number of thrombocytes were determined and the ratio of neutrophils/lymphocytes, the ratio of thrombocytes/lymphocytes, the systemic immune inflammation index were calculated. The statistical assessment used the ki-quar test, independent sampling t-test and Mann-Whitney U test. The findings: there was a similar number of leukocytes, erythrosites, trombocytes and percentages among the groups. There was no significant difference in terms of hemoglobin, erythrosite distribution width and the average volume of thrombocytes. The neutrophil/lenphocytes ratio, the trombocytes/lenphocytes ratio and the systemic immune-inflammatory index ratio were similar (respectively P=0,848 P=0,276 and P=0,701). Result: There is no significant difference in blood-based systemic inflammation levels in children with seasonal allergic conjunctivitis. More extensive research on the systemic inflammatory basis of this disease is required.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Sağlık Bilimlerinde Değer

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 564
Atıf : 2.595
2023 Impact/Etki : 0.131
Sağlık Bilimlerinde Değer