Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 23
 İndirme 2
YETENEK YÖNETİMİNİN DEĞİŞİMİ: KOMB VE COVID-19 PANDEMİSİ BAĞLAMINDA BİR DEĞERLENDİRME
2021
Dergi:  
Abant Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

İnsan olarak yetenek, bir organizasyonun başarısına olumlu katkı yapan “yüksek potansiyelli” kişi demektir. Günümüzde işletmelerin amacı, bu yetenekleri işletmeye çekmek ve bu potansiyelden yararlanabilmek için onları doğru yönetmektir. Ancak işletmelerin bu amaçla yararlandıkları geleneksel uygulamalar, içinde bulunduğumuz KOMB (karmaşıklık, oynaklık, muğlaklık, belirsizlik) dünyasında ihtiyacı karşılamaktan giderek uzaklaşmaktadır. Bununla birlikte beklenmedik bir anda ortaya çıkan Covid-19 salgını, yetenek yönetimi ile ilgili zorlukları daha da artırmıştır. Bu çalışmanın amacı, KOMB koşullarının ve Covid-19 pandemisinin yetenek yönetimi üzerinde yol açtığı değişimi ortaya koymak ve gelecekte yetenek yönetimini bekleyen olası senaryoları açıklamaktır. Bu sebeple bu kuramsal (teorik) çalışmada ilgili konularda literatür taraması yapılarak elde edilen ikincil veriler sistematik olarak açıklanmıştır. Bunun sonucunda, KOMB ve Covid-19 pandemisinin etkileri dikkate alınarak yetenek yönetimi stratejilerinin revize edilmesi gerektiği ve bu doğrultuda “teknoloji odaklı çevik ve uyarlanabilir bir yetenek yönetimi modeli” tercih edilmesinin gerekli olduğu vurgulanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Talent Management Change: An Assessment of Comb and COVID-19 Pandemic Relationship
2021
Yazar:  
Özet:

Talent as a person means a "high potential" person who contributes positively to the success of an organization. Today, the business’s goal is to attract these skills to the business and manage them properly in order to take advantage of this potential. But the traditional practices that use for this purpose are becoming more and more away from meeting the needs in the world of the COMB (complexity, playfulness, uncertainty, uncertainty) in which we are. However, the Covid-19 epidemic, which appeared in an unexpected moment, increased the difficulties related to ability management. The aim of this study is to reveal the changes that COMB conditions and Covid-19 pandemics lead to talent management and to explain the possible scenarios awaiting talent management in the future. Therefore, the secondary data obtained by the scan of literature on the related topics in this theoretical (theoretical) study is systematically explained. As a result, it was emphasized that the capacity management strategies should be revised, taking into account the effects of the KOMB and Covid-19 pandemic, and that it is necessary to choose a "tech-oriented flexible and adaptable capacity management model" in this regard.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Abant Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 685
Atıf : 2.808
2023 Impact/Etki : 0.24
Abant Sosyal Bilimler Dergisi