Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 6
 Görüntüleme 18
The Validity and Reliability of the Mobbing Scale (MS)
2009
Dergi:  
Educational Sciences: Theory & Practice
Yazar:  
Özet:

The aim of this research is to develop the Mobbing Scale and examine its validity and reliability. The sample of the study consisted of 515 persons from Sakarya and Bursa. In this study, construct validity, internal consistency, test-retest reliability, and item analysis of the scale were examined. As a result of factor analysis for construct validity, four factors have emerged which are named humiliation, discrimination, sexual harassment, and communication barriers. These subscales consist of 23 items and account for the 59.97% of the total variance. The internal consistency reliability coeffi cients were .91 for humiliation, .77 for discrimination, .79 for sexual harassment, and .79 for communication barriers. Findings also demonstrated that item-total correlations ranged from .54 to .78. Test-retest reliability coeffi cients were .78 and .91 for four subscales, respectively. Th e item-total correlations ranged from .54 to .78. According to these findings the Mobbing Scale can be regarded as a valid and reliable instrument that could be used in the field of education and psychology.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Educational Sciences: Theory & Practice

Dergi Türü :   Uluslararası

Educational Sciences: Theory & Practice