Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 4
 İndirme 3
Bütünsel ve Popüler Bir Yaklaşım: Pozitif Gençlik Gelişimi
2022
Dergi:  
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)
Yazar:  
Özet:

Dijital dünyanın ve sanal yaşamın hızla yaşama entegre olmasıyla birlikte gençlerimiz ve ergenlerimiz hızla değişimler yaşayarak çağın bazı gerçekleriyle karşı karşıya kalmaktadır. 21. yüzyılda genç nüfusa, sorun niteliğinde olan davranışlar gösterme olasılıklarını azaltmak için daha fazla olumlu yönde yaşamsal-gelişimsel deneyimler kazanmaları açısından fırsatlar sunulması, becerilerinin geliştirilmesi, içinde bulundukları gelişim çağına uygun bir rota çizmeleri, sosyal-duygusal yeterlilikler, ruh sağlığı açısından önem arz etmektedir. Sadece vatandaşlık yaşamının ve sosyal bütünlüğün kalitesini korumak için değil, aynı zamanda çocukların ve gençlerin sağlıklı, üretken ve özerk yetişkinlere dönüşmesini sağlamak için de yaşam becerileri önemlidir. Gençliği “yönetilmesi gereken problemler” şeklinde gören eksiklik yaklaşımından, “geliştirilecek kaynaklar” olarak gören pozitif bir gençlik geliştirme perspektifine geçildiğinde; yetişkinliğe başarılı bir geçiş, yalnızca uyuşturucu, alkol, erken cinsel deneyim, şiddet ve diğer riskli davranışlardan uzak durmaktan çok daha fazlasını gerektirmektedir. POZGEL (Pozitif Gençlik Gelişimi); pozitif psikoloji hareketine dayanan, eksiklik ve yetersizlik yerine bireylerin yeteneklerine, güç kaynaklarına, beceri ve potansiyellerine odaklanan bütünsel bir yaklaşımdır. Gençlerin, riskli davranışlardan kaçınmasının yanı sıra, üretken ve mutlu yetişkin yaşamları sürdürebilmeleri adına da birçok olumlu nitelik, beceri, yetkinlikle donatılmasını gerektirmektedir. Bu derlemede, POZGEL hakkında bilgi, ana unsurları ve temel bileşenleri, modelleri, POZGEL programları ve bu yaklaşımın gençlerdeki riskli davranışlar bağlamında değerlendirilmesi sunulmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

A Integral and Popular Approach: Positive Youth Development
2022
Yazar:  
Özet:

As the digital world and virtual life are rapidly integrated into life, our young people and adolescents are facing some facts of the age, experiencing rapid changes. In the 21st century, the young people are given more opportunities to gain positive life-development experiences in order to reduce their chances of showing problematic behaviors, developing their skills, setting a path to the age of development in which they are, social-emotional skills, and mental health. Life skills are important not only to preserve the quality of citizenship and social integrity, but also to ensure that children and youth become healthy, productive and self-sufficient adults. When youth is translated from the lack approach, which is seen as "problems to be managed", to a positive youth development perspective, which is seen as "resources to be developed"; a successful transition to adulthood requires much more than just avoiding drugs, alcohol, early sexual experience, violence and other risky behaviors. POZGEL (Positive Youth Development) is a comprehensive approach based on the positive psychology movement, focused on the abilities, power resources, skills and potential of individuals instead of deficiency and insufficiency. It requires that young people, in addition to avoiding risky behavior, be equipped with many positive qualities, skills, and skills in order to maintain a productive and happy adult life. This collection provides information about POZGEL, its main elements and basic components, models, POZGEL programs and the assessment of this approach in the context of risky behaviors in young people.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.460
Atıf : 2.630
2023 Impact/Etki : 0.028
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)