Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 2
 İndirme 1
SHALE GAS POTENTIAL IN TURKEY AND ITS ROLE IN WORLD ENERGY MARKETS
2016
Dergi:  
Mugla Journal of Science and Technology
Yazar:  
Özet:

Enerji konusunda büyük sıkıntıların yaklaşmakta olduğu günümüzde yeni ve yenilenebilir kaynak arayışları süratle devam etmektedir. Bu açıdan bakıldığında yenilenebilir enerji kaynaklarının yeni altyapı gerektirmesi ve ilk yatırım maliyetlerinin yüksek olması enerji piyasasında faaliyet gösteren şirketler için bir dezavantaj oluşturmaktadır. Bu nedenle şirketler klasik ve tecrübeli oldukları yöntemleri değiştirmemekte ısrarcıdır. Yeni bir kaynak olarak görülen ve çıkarılması için yüksek teknoloji kullanımı gerektiren kaya gazı gelecekte enerji piyasasının önemli bir bileşeni olarak karşımıza çıkacaktır. Dünyada özellikle ABD’de 1995 yılından beri çıkarılan kaya gazı doğal gaza önemli bir alternatif olma potansiyeline sahiptir. Dünyada çıkarılan kaya gazının büyük bir bölümü ABD kaynaklıdır ve Çin gibi takipçi ülkeler ABD’de izlenen politikaları yakından takip etmektedirler. Enerji niteliği bakımından doğal gazla benzer özellikler taşıyan kaya gazının çıkarılmasında çeşitli yöntemler kullanılmaktad ır. Özellikle Avrupa ülkeleri kaya gazı çıkarılması hususuna son derece temkinli yaklaşmaktadır. Bunun sebebi ise yer altı sularının proses sürecince yüksek kirlenme ihtimalinin ekolojik yapı için bir tehdit oluşturmasıdır. Diğer yandan hidrolik çatlatma yönteminin bazı fay hatlarını etkileyerek aktif hale getirebileceği tartışma konusu olmaya dem etmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Mugla Journal of Science and Technology

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 301
Atıf : 174
2023 Impact/Etki : 0.05
Mugla Journal of Science and Technology