User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 2
 Downloands 1
SHALE GAS POTENTIAL IN TURKEY AND ITS ROLE IN WORLD ENERGY MARKETS
2016
Journal:  
Mugla Journal of Science and Technology
Author:  
Abstract:

Enerji konusunda büyük sıkıntıların yaklaşmakta olduğu günümüzde yeni ve yenilenebilir kaynak arayışları süratle devam etmektedir. Bu açıdan bakıldığında yenilenebilir enerji kaynaklarının yeni altyapı gerektirmesi ve ilk yatırım maliyetlerinin yüksek olması enerji piyasasında faaliyet gösteren şirketler için bir dezavantaj oluşturmaktadır. Bu nedenle şirketler klasik ve tecrübeli oldukları yöntemleri değiştirmemekte ısrarcıdır. Yeni bir kaynak olarak görülen ve çıkarılması için yüksek teknoloji kullanımı gerektiren kaya gazı gelecekte enerji piyasasının önemli bir bileşeni olarak karşımıza çıkacaktır. Dünyada özellikle ABD’de 1995 yılından beri çıkarılan kaya gazı doğal gaza önemli bir alternatif olma potansiyeline sahiptir. Dünyada çıkarılan kaya gazının büyük bir bölümü ABD kaynaklıdır ve Çin gibi takipçi ülkeler ABD’de izlenen politikaları yakından takip etmektedirler. Enerji niteliği bakımından doğal gazla benzer özellikler taşıyan kaya gazının çıkarılmasında çeşitli yöntemler kullanılmaktad ır. Özellikle Avrupa ülkeleri kaya gazı çıkarılması hususuna son derece temkinli yaklaşmaktadır. Bunun sebebi ise yer altı sularının proses sürecince yüksek kirlenme ihtimalinin ekolojik yapı için bir tehdit oluşturmasıdır. Diğer yandan hidrolik çatlatma yönteminin bazı fay hatlarını etkileyerek aktif hale getirebileceği tartışma konusu olmaya dem etmektedir.

Keywords:

Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles






Mugla Journal of Science and Technology

Field :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Journal Type :   Ulusal

Metrics
Article : 301
Cite : 174
2023 Impact : 0.05
Mugla Journal of Science and Technology