Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 4
 İndirme 1
Zihinsel Sağlık için Markov Karar Süreci Yaklaşımı
2020
Dergi:  
Konya Mühendislik Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Zihin belirli bir olayı hatırlama, bilgiyi proses etme ve maruz kaldığı bilgiye tepki verme gibi çeşitli fonksiyonlara sahiptir. Depresyon boyunca zihin, kendisini sürekli olarak meşgul eden gereksiz düşüncelerden dolayı verimli bir şekilde çalışmaz. Bu makalede, şu iki karara odaklanarak depresyon boyunca nasıl tepki verilmesi gerektiği problemini çalışmaktayız: gereksiz düşüncelerin zihin üzerindeki etkisini ihmal etme ve depresyonu çözmeye çalışma. Depresyon boyunca nasıl tepki verilmesi gerektiği problemini Markov Karar Süreci ile modellemekteyiz ve problemi optimal olarak çözmekteyiz. Ayrıca çeşitli senaryolar altında şu iki kolay-kullanılabilir karar kurallarının performansını test etmekteyiz: her zaman ihmal etme ve her zaman çözmeye çalışma.

Anahtar Kelimeler:

A Markov Decision Process Approach For Mental Health
2020
Yazar:  
Özet:

Mind has various functions such as remembering a certain event, processing information, and providing responses to information it faces. During depression, mind does not work in an efficient way because of wasteful thoughts constantly occupying it. In this paper, we study the problem of how to react during depression, focusing on two decisions: ignoring the effects of wasteful thoughts on mind, and attempting to resolve depression. We model the problem of how to react during depression as a Markov Decision Process and solve it optimally. We also test the performance of two easy-to-use decision rules under diverse scenarios: always ignoring and always attempting to resolve.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Konya Mühendislik Bilimleri Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Sağlık Bilimleri; Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 858
Atıf : 1.543
2023 Impact/Etki : 0.061
Konya Mühendislik Bilimleri Dergisi