Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 1
Rudolf Heberdey ’ın Arazi Defterlerinden Yeni Haberler: Pisidia Kenti Olbasa’dan Yazıtlar
2022
Dergi:  
PHILIA
Yazar:  
Özet:

Makalede, Pisidia kenti Olbasa’dan daha önce yayınlanmamış üç yazıt (no. 1–3) sunulmaktadır. Söz konusu yazıtlar, Avusturyalı arkeolog ve epigraf Rudolf Heberdey’in (1864–1936) Avusturya Arkeoloji Enstitüsü (ÖAI) Epigrafi Araştırmaları Grubu’nun (eski adı Küçük Asya Komisyonu) arşivlerinde muhafaza edilen arazi defterlerinde yer almaktadır. Yazıtlar, Heberdey’ın 1897 yazında bir keşif gezisi sırasında tuttuğu notlardan alınmıştır. Heberdey’in arazi defterlerinin ve «Scheden»in gözden geçirilmesi, daha önce yayınlanmış üç metni yeniden okuma ve düzeltmeyi mümkün kılmıştır (No. 4–6).

Anahtar Kelimeler:

News From The Sketchbooks Of Rudolf Heberdey: Inscriptions From Olbasa (pisidia)
2022
Dergi:  
PHILIA
Yazar:  
Özet:

This paper presents three unpublished inscriptions (no. 1–3) from the Pisidian city of Olbasa. These texts stem from the sketchbooks of the Austrian archaeologist and epigraphist Rudolf Heberdey (1864–1936), which are currently kept in the archives of the Forschungsgruppe Epigraphik (formerly Kleinasiatische Kommission) at the Austrian Archaeological Institute (ÖAI). The inscriptions are taken from the notes that Heberdey took during an expedition in the summer of 1897. The review of Heberdey’s sketchbooks as well as the «Scheden» based on them made it possible to reread and correct three published texts (No. 4–6).

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










PHILIA

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 141
Atıf : 57
PHILIA