Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 35
 İndirme 3
ŞANLIURFA KIRSALINDA KADIN YOKSULLUĞU
2021
Dergi:  
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)
Yazar:  
Özet:

Ekonomik sosyal ve kültürel pek çok sebebe bağlı olarak ortaya çıkan yoksulluk çağımız dünyasının en önemli sorunlarından birisidir. Dünya gelir dağılımındaki adaletsizlik yoksulluğun ekonomik temellerini oluştururken sosyolojik ve kültürel farklılıklar ise sorunun derinleşmesine katkı sağlamaktadır. Bütün dünyanın sorunu olan yoksulluk mekan ve cinsiyet temelinde incelendiğinde sorunun bu başlıklara göre farklılaştığı görülmektedir. Yoksulluğa kır ve kent ayrımı içinde bakıldığında sosyolojik etkilerin ekonomik sonuçları daha derinleştirdiği ve yoksulluğun daha ağır yaşandığı izlenebilmektedir. Kadın ve erkek ayrımı üzerinden yoksulluk analizi yapıldığında da yine sosyolojik ve kültürel etkilerin kadınların yoksulluk hallerini daha derinleştirdiği görülür. Bu sonucun ortaya çıkmasında ekonomik yetersizliklerin toplumsal kodlarla pekiştirilmesi etkili olmaktadır. Bu çalışmada kırsaldaki kadının yoksulluğu ve olgunun nedenleri Şanlıurfa örneği ile ele alınmıştır. Bu amaçla kırsalda yürütülen anket verileri ve kadınlarla yapılan derinlemesine mülakat sonuçları değerlendirilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

ŞANLIURFA KIRSALINDA KADIN YOKSULLUĞU
2021
Yazar:  
Özet:

The economic social and cultural poverty that arises due to many reasons is one of the most important problems in our era. Unfairness in the world’s income distribution is the economic basis of poverty, while social and cultural differences contribute to the deepening of the problem. The problem of poverty and gender, which is the problem of the whole world, is based on the study that the problem varies according to these titles. When we look at poverty in rural and urban differences, we can see that sociological effects deepen the economic consequences and that poverty is more severe. When we analyze poverty on the basis of the difference between women and men, it is also evident that social and cultural impacts deepen the poverty status of women. This result is effective in consolidating economic disadvantages by social codes. In this study, the poverty of women in the countryside and the causes of adulthood were addressed by the example of Sanlıurfa. For this purpose, the survey data carried out in the countryside and the profound interviews with women were evaluated.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.460
Atıf : 2.554
2023 Impact/Etki : 0.028
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)