Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 35
 İndirme 1
ATATÜRK’ÜN MAL VARLIĞI
2021
Dergi:  
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)
Yazar:  
Özet:

1881 yılında Selanik’te doğan Mustafa Kemal Atatürk küçük yaşta babasını kaybetmesi üzerine kısa bir süreliğine dayısının yanında yaşamıştır. Dayısının çiftlik işleriyle uğraşması daha çocuk yaşlarında Atatürk’ün üzerinde etki bırakmış ve ekonomide tarımın önemini anlamasını sağlamıştır. Öğrencilik yıllarında ekonomik sıkıntı çektiğini not defterine kaydeden Atatürk, cumhuriyeti ilan edip Türkiye Cumhuriyeti Devletini kurana kadar benzer ekonomik sorunları yaşamaya devam etmiştir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni kurduktan sonra cumhurbaşkanı seçilen Atatürk kılıçla kazanılan zaferin ekonomiyle taçlandırılmasını istemiştir. Kendisi bu konuda Türk milletine örnek olmak için çiftlikler kurmuştur. Kurduğu çiftliklerden elde edilen ürünlerin işletilmesi için tesisler kurdurmuş hem millete örnek olmuş hem de cumhurbaşkanlığı maaşının yanında kişisel gelirler elde etmiştir. Atatürk elde ettiği bu gelirlerin tamamını yine milleti için kullanmış şahsi işlerinde kullanmamıştır. Vefat etmeden önce de bütün mal varlığını milletine bağışlamıştır. Bu araştırmanın amacı; arşiv belgelerinden faydalanılarak Mustafa Kemal Atatürk’ün ölmeden önce bağışladığı mal varlığının neler olduğunu, vasiyetinin neler içerdiğini ortaya çıkarmaktır.

Anahtar Kelimeler:

The Asset of Ataturk
2021
Yazar:  
Özet:

Mustafa Kemal Atatürk, born in 1881 in Thessaloniki, lived with his uncle for a short time after he lost his father at a young age. His grandfather’s dealing with agricultural affairs left an influence on Atatürk in his childhood and made him understand the importance of agriculture in the economy. Ataturk, who recorded in his note that he suffered economic trouble in his students' years, continued to experience similar economic problems until he declared the Republic and established the Republic of Turkey State. After the establishment of the Republic of Turkey State, the President of the Republic of Turkey has called for the victory won by the sword of Atatürk to be crowned by the economy. He has established farms to be an example for the Turkish people in this regard. He established facilities for the operation of the products obtained from the farms he established, both as an example to the people and obtained personal income alongside the president's salary. Ataturk has not used all of the revenue he has earned again in his personal work. He has forgiven all his possessions before his death. The purpose of this research is to exploit archive documents to reveal what the property that Mustafa Kemal Atatürk gave before his death, and what his testament contained.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.460
Atıf : 2.554
2023 Impact/Etki : 0.028
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)