Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 100
 İndirme 28
Okul Öncesi Dönemde Erken Matematik Yeteneği Düzeyleri
2020
Dergi:  
Necatibey Eğitim Fakültesi Elektronik Fen ve Matematik Eğitimi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Özet – Bu çalışmada 2015-2016 Güz döneminde Hatay/Reyhanlı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı resmi ve özel kurumlarda öğrenim gören ana sınıfı öğrencilerinin erken matematik yeteneği düzeyleri araştırılmıştır. Çalışmada genel tarama modeli kullanılmıştır. Çocukların erken matematik yetenekleri Test of Early Mathematic Ability-3 (Tema-3) ile ölçülmüştür. Araştırma grubunun erken matematik yeteneği düzey ortalamasının zayıf olduğu görülmüştür. Cinsiyet bağımsız değişkeninin .05 anlamlılık düzeyinde çocukların erken matematik yetenek puanlarının anlamlı açıklayıcısı olmadığı, ilçe merkezinde ikamet eden çocukların kırsal bölgedekilere, daha önce okul öncesi eğitim alanların almayanlara, bir veya iki çocuklu aileden gelenlerin dört ve üzeri çocuklu aileden gelenlere, anne-baba öğrenim durumu orta-öğretim ve yüksek-öğretim olan çocukların ilköğretim olan çocuklara oranla istatistiksel olarak anlamlı düzeyde daha yüksek puan aldığı görülmüştür.

Anahtar Kelimeler:

Early Mathematical Skills in Pre-School
2020
Yazar:  
Özet:

This study is conducted to investigate preschool children's early mathematical ability. Participants were 191 preschoolers (aged 48 to 71 months, 97 boys) from south Anatolia /Turkey. Test of Early Mathematic Ability 3 (Tema-3) was used to assess children's mathematics ability. Test of Early Mathematics Ability -Third Edition- (Tema-3) which is developed by Ginsburg and Baroody (2003) and test's translation and adaptation was conducted by Serap Erdogan (2006) for Turkey. Theme-3 was applied in 2015/2016 academic year. Children's Theme 3 scores was poor. Results indicated that gender was not a statistically significant descriptor of children's Theme-3 scores. The children who had preschool experience have statistically higher score than children don’t have preschool experience. The children who live in urban areas have higher scores than rural areas. The children who are parent's bachelor's and high school degree have statistically higher scores than whose parents' primary degree. The children who have four or more siblings were statistically lower performance than the children who have fewer siblings.

Anahtar Kelimeler:

Investigation Of Preschoolers’ Early Mathematic Ability
2020
Yazar:  
Özet:

This study is conducted to investigate preschool children’s early mathematic ability. Participants were 191 preschoolers (aged 48 to 71 months, 97 boys) from south Anatolia /Turkey. Test of Early Mathematic Ability 3 (Tema-3) was used to assess children’s mathematics ability. Test of Early Mathematics Ability -Third Edition- (Tema-3) which is developed by Ginsburg and Baroody (2003) and test’s translation and adaptation was conducted by Serap Erdogan (2006) for Turkey. Tema-3 was applied in 2015/2016 academic year. Children’s Tema-3 scores was poor. Results indicated that gender was not a statistically significant descriptor of children’s Tema-3 scores. The children who had preschool experience have statistically higher score than children don’t have preschool experience. The children who lives in urban area have higher scores than rural area. The children whose is parent’s bachelor’s and high school degree have statistically higher scores than whose parents' primary degree. The children who have four or more siblings were statistically lower performance than children who have fewer siblings.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Necatibey Eğitim Fakültesi Elektronik Fen ve Matematik Eğitimi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 502
Atıf : 5.190
2023 Impact/Etki : 0.03
Necatibey Eğitim Fakültesi Elektronik Fen ve Matematik Eğitimi Dergisi