Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 27
 İndirme 1
Otomotiv Yan Sanayi İşletmesinin Uluslararası Projede Tedarik Zinciri Uygulamaları
2021
Dergi:  
Journal of Strategic Research in Social Science
Yazar:  
Özet:

Günümüzün küresel pazarında, firmalar artık benzersiz marka adlarına sahip bağımsız kuruluşlar olarak değil, tedarik zinciri bağlantılarının ayrılmaz parçaları olarak rekabet etmektedir. Bu nedenle, bir firmanın nihai başarısı, tedarik zinciri ortakları arasındaki karmaşık iş ilişkileri ağını entegre etme ve koordine etme yönetimsel becerisine bağlıdır. Otomotiv yüzyılındaki rekabetin çoğunu belirleyen üretim paradigmalarının nasıl geliştiğini, bugün endüstriyi hangi trendlerin şekillendirdiğini ve geleceğin otomotiv endüstrisinde başarılı olmak için neler gerektiğini keşfedeceğiz. Bu çalışmada öncelikle tedarik zinciri yönetiminin tarihsel gelişimi, tanımı, terminolojisi, amaçları ve faydaları ele alınıp, sonrasında otomotiv sektöründe tedarik zinciri yapılanmasına ve süreçlerine değinilmiş ve bir otomotiv yan sanayi işletmesinin uluslararası bir ihracat projesinin başından sonuna, tedarik zinciri ve lojistik uygulamalarından bahsedilmiştir. Tedarik zincirinin işletmenin başarı üzerine olan etkileri konu edinilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Otomotiv Yan Sanayi İşletmesinin Uluslararası Projede Tedarik Zinciri Uygulamaları
2021
Yazar:  
Özet:

In today’s global market, companies are no longer competing as independent organizations with unique brand names, but as inseparable parts of supply chain connections. Therefore, the final success of a company depends on the management ability to integrate and coordinate the network of complex business relations between supply chain partners. We will explore how the production paradigms that determine most of the competition in the automotive century evolved, what trends are shaping the industry today, and what is needed to succeed in the automotive industry of the future. This study first addressed the historic development, definition, terminology, purposes and benefits of supply chain management, then referred to the construction and processes of the supply chain in the automotive industry and discussed the supply chain and logistics applications of an automotive sub-industrial enterprise from the beginning to the end of an international export project. The impact of the supply chain on the success of the business has been obtained.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Journal of Strategic Research in Social Science

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 252
Atıf : 144
Journal of Strategic Research in Social Science