Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 11
 İndirme 1
Ankara İçin Alternatif Bir Otobüs Durağı Tasarım Önerisi
2020
Dergi:  
Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi Part C: Tasarım ve Teknoloji
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, otobüs duraklarında yolcuların yağmur, kar, güneş gibi etkilere ve trafik kazalarına karşı korunması, durakların konfor koşullarının iyileştirilmesi, yolcuların antropometrik, ergonomik, teknolojik, kültürel, estetik vb. gereksinimlerinin karşılanması için özgün bir otobüs durağı tasarımının yapılması amaçlanmıştır. Bu amaçla, yolcuların otobüs duraklarında karşılaşabileceği muhtemel doğal etkilere ve trafik kazalarına karşı korunması ve durakların kent kimliğinin bir parçası haline gelmesi amacıyla, Mimar Sinan’ın kubbeli yapılarından ve Ankara’nın tarihi geçmişi ile bağ kuran ve 4250 yıl öncesine tarihlenen Güneş Kursu formundan esinlenilerek, Ankara ili için özgün bir otobüs durağı tasarım önerisi geliştirilmiştir. Sürdürülebilir bir kent anlayışıyla tasarlanan bu yeni nesil otobüs durağının üst örtüsüne yerleştirilen güneş panelleri sayesinde ihtiyaç duyulan enerji üretilebilecek ve depolanabilecektir.

Anahtar Kelimeler:

An Alternative Bus Station Design for Ankara
2020
Yazar:  
Özet:

In this study, passengers at bus stops are protected from the effects of rain, snow, sun and traffic accidents, improving the comfort conditions of the stops, passengers are anthropometric, ergonomic, technological, cultural, aesthetic, etc. It is intended to make an original bus station design to meet their requirements. For this purpose, in order to protect passengers from the potential natural effects and traffic accidents that they may encounter at the bus stations and to make the stations part of the city identity, an original bus station design proposal for the province of Ankara was developed, inspired by Mimar Sinan's cubic structures and the form of the Sun Course that connects with the historical history of Ankara and dates back to 4250 years ago. With the solar panels placed on the top of this new generation bus station, designed with a sustainable city sense, the energy needed will be produced and stored.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi Part C: Tasarım ve Teknoloji

Alan :   Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 690
Atıf : 1.538
2023 Impact/Etki : 0.057
Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi Part C: Tasarım ve Teknoloji