Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 8
 Görüntüleme 35
 İndirme 10
Toplumun Matematik Hakkındaki Düşünceleri
2020
Dergi:  
Batı Anadolu Eğitim Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Birçok insan için matematik gizemli bir alandır. Çocukların matematiğe karşı olumlu düşünceler geliştirmesi ve motive olmasında da çevresindeki insanların matematiğe dair düşüncelerinin de etkili olduğu tartışılmazdır. Bu noktada araştırmanın amacı, toplumun her kademesindeki insanların gözündeki matematik imajını belirlemektir. Matematik imajı ise okul, aile, akran gibi unsurların etkisiyle gerçekleşen sosyal deneyimlerin sonucu gelişen zihinsel resim olarak nitelendirilmektedir. Bu araştırmada, açıklayıcı karma araştırma modeli kullanılmıştır. Araştırmanın örneklemini, Bolu İlinden 10 farklı meslek grubu ve 18- 45 yaş üstü aralığında bulunan 415 kişi oluşturmaktadır. Araştırma, 2016 yılında okul, cadde, alışveriş merkezi gibi farklı mekanlarda gerçekleştirilmiştir. Veriler, 12 maddelik bir anket formu yardımıyla toplanmıştır. Yapılan betimsel analizler sonucunda, matematiği sevdiğini ancak zor olduğunu düşünenler “zor” kavramını, “meydan okuma” olarak nitelendirirken, matematiği sevmediğini ayrıca zor olduğunu düşünenler “zor” kavramını, “engel” olarak nitelemişlerdir. Matematik dersine ait duygu durumlarına, temelde bireylerin yetiştiği aile, toplumun yarattığı klişeler veya okuldaki eğitim durumlarının etki ettiği görülmektedir. Matematikte erkeklerin kadınlardan daha başarılı olduğu sonucu ön planda olmasına rağmen daha küçük yaş gruplarının tamamı matematikte başarılı olmada cinsiyetin bir etkisinin olmadığı görüşünü belirtirken, yaş büyüdükçe bu görüşün azaldığı belirlenmiştir. Nitel analiz bulgularında ise 5 farklı matematik imajı belirlenmiştir. Bazı katılımcıların kendi mesleği doğrultusunda matematiği anlamlandırdıkları görülmektedir. Matematiği sevmediğini belirten kişilerin büyük çoğunluğunun, matematik derslerinde kendilerini endişeli, soğuk, sıkılmış olarak tanımladığı görülürken matematiği sevdiğini belirten kişilerin büyük çoğunluğunun, matematik derslerinde kendilerini ilgili, rahat, eğlenceli ve mutlu hissettiklerini belirttikleri görülmüştür.

Anahtar Kelimeler:

Thoughts on Mathematics
2020
Yazar:  
Özet:

Mathematics is a mysterious field for many people. It is not controversial that children develop positive thoughts about mathematics and motivate them as well as that the thoughts of people around them about mathematics are effective. At this point, the purpose of the research is to determine the mathematical image in the eyes of people in every stage of society. The mathematical image is defined as a mental image that develops as a result of social experiences that occur under the influence of elements such as school, family, co-workers. In this study, an explanatory karma research model was used. The sample of the study consists of 10 different professional groups from the Bolu Province and 415 people aged 18 to 45 years. The research was carried out in 2016 in different places such as school, street, shopping center. The data was collected with the help of a 12 material survey form. As a result of the visual analyses made, those who think they love mathematics but are difficult; those who think they don’t like mathematics and those who think they don’t like mathematics and those who think they don’t like mathematics and those who think they don’t like mathematics and those who think they don’t like mathematics and those who think they don’t like mathematics and those who think they don’t like mathematics and those who think they don’t like mathematics and those who think they don’t like mathematics and those who think they don’t like mathematics and those who think they don’t like mathematics. It appears that the emotional conditions of the mathematics course are influenced by the family in which individuals are raised, the clishes created by society or the educational conditions in the school. Although the outcome is that men are more successful in mathematics than women is in the forefront; while all the smaller age groups point out the opinion that gender does not have an effect on success in mathematics, the age has been determined that this view has decreased. The results of the quality analysis have identified 5 different mathematical images. Some participants understand mathematics according to their own profession. The vast majority of people who say they don’t like mathematics find themselves concerned, cold, tired in mathematics lessons; the vast majority of people who say they love mathematics have found themselves concerned, comfortable, fun and happy in mathematics lessons.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Batı Anadolu Eğitim Bilimleri Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 449
Atıf : 2.105
2023 Impact/Etki : 0.464
Batı Anadolu Eğitim Bilimleri Dergisi