Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 13
 İndirme 10
Makine Öğrenmesi Algoritmaları ile Trol Hesapların Tespiti
2021
Dergi:  
Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi
Yazar:  
Özet:

Sosyal medya kullanımı gün geçtikçe artmakta ve beraberinde birçok yeni problemi de getirmektedir. Kişilerin düşünce, duygu ve fikirlerini kolaylıkla paylaşabildiği bu ortamlarda aşağılayıcı ve rencide edici saldırılarda bulunan hesaplara son zamanlarda sıkça rastlanmaya başlanmıştır. Siber zorbalık (cyberbullying) olarak adlandırılan bu durum ve eylemi yapan trol hesapların insanların bireysel ve sosyal yaşantılarına verdiği zararların engellenmesi bir ihtiyaç haline gelmiştir. Bu tür kullanıcıların mesajları insanları rahatsız etmekte ve sayıları takip edilemeyecek miktarlara ulaştığı durumlarda yazılımlar ile tespit edilmesi, gerektiğinde engellenmesi ve sınırlandırılması gerekmektedir. Biz bu çalışma ile Twitter üzerinde trol davranışları sergileyen kullanıcı hesaplarını tespit etmek için makine öğrenmesi yöntemlerini kullandık. Support Vector Machine (SVM), Logistic Regression (LR) ve Random Forest Regression (RFR) ile Twitter üzerinden topladığımız veriler ile trol kullanıcıların mesajları üzerinden çıkardığımız özellikler (features) ile kapsamlı deneyler gerçekleştirdik. Elde ettiğimiz sonuçlarda %93.93’lere varan oranlarda trol hesaplarını tespit etmeyi ve engellemeyi başardık.

Anahtar Kelimeler:

Detection of Trol Accounts with Machine Learning Algorithms
2021
Yazar:  
Özet:

The use of social media is increasing on a daily basis and brings many new problems with it. In these environments where people can easily share their thoughts, feelings, and ideas, the accounts in humiliating and scary attacks have recently started to be frequently found. This situation, called cyberbullying, and the action of troll accounts has become a need to prevent the damage to the individual and social lives of people. These kinds of users need to be detected, blocked and restricted by software in cases where the messages are disturbing people and the numbers reach the amounts that cannot be traced. We used machine learning methods to identify user accounts that show trol behaviors on Twitter with this study. Support Vector Machine (SVM), Logistic Regression (LR) and Random Forest Regression (RFR) have conducted extensive experiments with the data we gather through Twitter and the features we extract through trol users’ messages. In the results we obtained, we managed to identify and block troll accounts at a rate of 93.93%.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.636
Atıf : 3.116
2023 Impact/Etki : 0.134
Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi