Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 14
 İndirme 1
Mikroalaşımlı Hardox 400 Çelik Yüzeyinin Plazma Transferli Ark Kaynak Yöntemiyle Alaşımlandırılması ve İncelenmesi
2019
Dergi:  
Dicle Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Mühendislik Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmada, mikroalaşımlı Hardox 400 çeliğin yüzeyi, Plazma Transfer Ark (PTA) kaynak yöntemi kullanılarak FeCrC, SiC, TiC ve B4C tozları ile alaşımlandırılmıştır. PTA kaynak yöntemiyle yapılan yüzey alaşımlama işleminde ilave tozların mikroalaşımlı Hardox 400 çelik üzerindeki etkisi araştırılmıştır. Alaşımlanan numunelerin kaplama tabakalarının mikroyapıları, Hv cinsinden sertlik değerleri, SEM, EDS ve XRD analizleri incelenmiştir. Yapılan bu incelemeler sonucunda yüzey kaplama için kullanılan tozlarının tamamı, PTA kaynağı enerjisi sayesinde ergidiği için katılaşma sonrası mikroyapılarda FeB, Fe2B, Fe3(C, B), Fe5C2, M(Cr,Fe)7-23, (C,B)3-6 , Cr3(C,B) fazlarının oluştuğu görülmüştür. Ayrıca kaplama tabakası ile alt tabakanın metalürjik olarak bir bağ meydana getirdiği gözlemlenmiştir. FeCrC, SiC, TiC ve B4C tozları ile kaplanan yüzeylerde sertlik değerlerinde büyük bir artış meydana geldiği tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Microwave Hardox 400 Steel Surface Alumination and Review with Plasma Transfered Ark Source Method
2019
Yazar:  
Özet:

In this study, the surface of the microwave Hardox 400 steel was alloyed with FeCrC, SiC, TiC and B4C powder using the Plasma Transfer Ark (PTA) welding method. In the surface alloy process made by the PTA welding method, the effect of extra powder on microwave Hardox 400 steel has been studied. The microbuildings of the coating layers of the alloy samples, the hardness values of the Hv type, SEM, EDS and XRD analyses have been studied. The results of these studies have found that all the powder used for surface coating, thanks to the PTA source energy, was ergued in the post-hardness microbuildings of the FeB, Fe2B, Fe3(C, B), Fe5C2, M(Cr, Fe)7-23, (C, B)3-6 and Cr3(C, B) phases. It is also observed that the coating layer and the lower layer form a metallurgical connection. Surfaces covered with FeCrC, SiC, TiC and B4C powder have been found to have a significant increase in hardness values.

Anahtar Kelimeler:

Alloying and Investigation Of Microalloyed Hardox 400 Steel Surface By Plasma Transfer Arc Welding Method
2019
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Dicle Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Mühendislik Dergisi

Alan :   Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 782
Atıf : 1.939
2023 Impact/Etki : 0.157
Dicle Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Mühendislik Dergisi