Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 16
 İndirme 1
Tarihi Rombaki Yığma Yapısının Performans Değerlendirmesi
2020
Dergi:  
Bitlis Eren Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Tarihi yığma yapıların, günümüz yaşam standartları göz önünde bulundurulduğunda yeniden kullanılacak hale getirilmesi, ülkemizin tarihi ve ülkemizin turizmi açısından hayati önem taşımaktadır. Bu çalışmada, Zonguldak ilinde 1941 yılında inşa edilmiş tarihi bir yığma binasının performansı değerlendirilmiştir. 1941 yılında sosyal tesis olarak faaliyete geçen bu yığma bina, bir süre Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca huzurevi olarak kullanılmıştır. Bina, TTK Üzülmez Müessese Müdürlüğünce pansiyon olarak işletilmeye devam etmektedir. Ancak bu binanın tarihi eser olması sebebiyle uzun yıllar boyunca ülke turizmine hizmet etmesi gerekmektedir ve bu yığma binanın güçlendirilmesi turizm açısından hayati önem arz etmektedir. Güçlendirme işlemleri için ilk olarak tarihi binanın rölevesi çıkarılmıştır. Her bir taşıyıcı ayrıntılı olarak belirlenmiştir. Daha sonra, yığma bina STATICAD yığma programı yardımıyla 3 boyutlu olarak modellenmiştir. Modelleme yapılırken, ana projeye sadık kalınmıştır. Analiz sonucunda binanın çok uzun süre ayakta kalamayacağı anlaşılmıştır ve binanın belirli bölgelerine 2018 Türk Deprem Yönetmeliği göz önünde bulundurularak deprem güçlendirmeleri yapılmıştır. Güçlendirme sonrasında devrilmeye karşı koyan devrilme momenti değerleri ve depremden dolayı katlara gelen kesme kuvveti değerleri yönetmeliğe uygun sınırlar içerisine getirilmiştir. Bu çalışma ile yığma binanın uzun süre ayakta kalması sağlanmıştır ve ülkemizin turizmine katkı sağlamak için önemli bir adım atılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

The performance of the historic buildings structure in Rombaki
2020
Yazar:  
Özet:

The re-use of historical buildings, taking into account today’s living standards, is vital for the history of our country and the tourism of our country. In this study, the performance of a historic assembly building built in 1941 in Zonguldak province was assessed. This assembly building, which served as a social facility in 1941, was used for some time as a peace building by the Ministry of Family and Social Policy. The building continues to be operated as a pension by the TTK Unfortunate Council. But because this building is a historic work, it has to serve the country tourism for many years, and the strengthening of this assembly building is vital for tourism. For the first time, the historic building was built for strengthening. Each carrier is specified in detail. Later, the accumulation building was modeled in 3 dimensions with the help of the STATICAD accumulation program. When the modeling was made, he remained loyal to the main project. According to the analysis, it is clear that the building will not be able to stand for a very long time, and the particular areas of the building have been made earthquake enhancements taking into account the 2018 Turkish Earthquake Regulation. The reversal moment values that are opposed to reversal after strengthening and the cutting force values that are multiplied due to the earthquake have been brought within the limits according to the regulation. With this work, the buildings have been kept standing for a long time and a significant step has been taken to contribute to the tourism of our country.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Bitlis Eren Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 948
Atıf : 1.915
2023 Impact/Etki : 0.228
Bitlis Eren Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi