Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 28
 İndirme 8
Elektrikli Otomobil Satın Alma İstekliliğini Etkileyen Faktörler: Konya İli Örneği
2022
Dergi:  
Süleyman Demirel Üniversitesi Vizyoner Dergisi
Yazar:  
Özet:

Avrupa’da doğup dünyaya yayılan otomotiv sektörü, üretime, istihdama ve dış ticarete yaptığı katkıların yanında demir-çelik, cam, elektronik ve yazılım gibi sektörler için de önem arz etmektedir. Bu bağlamda, otomotiv sektörü hem teknolojik gelişmenin katalizörü hem de ekonomiye yaptığı katkılar dolayısıyla lokomotif bir sektör olarak kabul edilmektedir. Buna ek olarak otomobil kullanımı günümüz dünyasında bir ihtiyaç olarak kabul edilmektedir. Çalışmada Konya ili özelinde tüketicilerin elektrikli otomobil kullanımına yönelik tutumları araştırılmıştır. Bu amaçla güdümlü örneklem seçim tekniğinden faydalanılarak 222 online anket gerçekleştirilmiştir. Elde edilen veriler Nlogit 4.0 paket programı kullanılarak Logistik Regresyon (Logit) modeli ile analiz edilmiştir. Çalışma sonucunda gelir, haftalık yapılan km, elektrikli otomobil hakkında bilgi sahipliği, elektrikli otomobillerin prestijli olduğu ve ilk yerli elektrikli otomobil olacak TOGG’ un talebi olumlu etkileyeceği değişkenlerinin istatistiksel olarak anlamlı ve elektrikli otomobil satın alma isteği üzerinde pozitif etkiye sahip olduğu tespit edilmiştir. Bu bağlamda elektrikli otomobil satışlarının artması için; hanehalkı gelirini art(tırıl)ması, elektirikli araç menzilinin arttırılması, elektrikli araçlar hakkında bilgi düzeyinin arttırılması, elektrikli araçların reklamlarına teşvik verilerek prestijinin desteklenmesi aracılığıyla tüketici yöneliminin arttırılması ve TOGG’ un seri üretiminin gerçekleştirilerek halkın ulaşabileceği model ve fiyatların sunulması gerekmektedir. Yine elektrikli araçlar için maddi (vergi teşviki, ücretsiz park vb.) ve maddi-olmayan (özel şeritler vb.) teşvikler uygulanmalıdır. 

Anahtar Kelimeler:

The Factors Affecting The Willingness To Purchase Electric Automobile: The Case Of Konya Province
2022
Yazar:  
Özet:

The automobile industry that emerged in Europe is quite a crucial sector not only due to its contributions to production, employment and foreign trade but also due to its importance for various sectors such as iron-steel, glass, electronics and software. In this respect, the automobile sector is accepted as one of the locomotive sectors as it is one of the catalysers of technological development and due to its contributions to the economy. Following this quest electric cars have been initiated to be produced and used. In the study the electric car attitudes of consumers living in the province of Konya are investigated. For that purpose, 222 online questionnaires are made by using Judgement Sampling Technique. The data gathered is analysed with Logistic Regression (Logit) Model and with Nlogit 4.0 econometrics software. As a result of the analysis it is determined that the variables of income, weekly mileage, the level of electric car knowledge, the thought that electric cars are prestigious and the thought that “first domestic electric car, namely TOGG, would affect demand positively” are found to be statistically significant and have positive effects on the eagerness to purchase electric car. In this context, in order electric car sales to increase, household income should increase/be increased, the mileage of electric cars should be increased, the knowledge of electric cars should be increased, the eagerness to purchase electric car of consumers should be increased through giving subsidies to the advertisements of electric cars and the mass production of TOGG should be realised and the price of the car should be determined to be low in order the public to afford it.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Süleyman Demirel Üniversitesi Vizyoner Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 707
Atıf : 3.879
2023 Impact/Etki : 0.389
Süleyman Demirel Üniversitesi Vizyoner Dergisi