Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 13
 İndirme 1
Akustik Emisyon (AE) Yönteminin Biyomedikal Alanda Alternatif Bir Metot Olarak Uygulanması
2017
Dergi:  
Adıyaman Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Günümüz medikal uygulamalarında özellikle plak ve vida osteosentez cerrahi operasyonları sonrası kırık kemiklerin iyileşmesi; tomografi, Manyetik Rezonans (MR) ve geleneksel X-Ray sonuçları ve hekimin klinik muayenesinin harmanlanması neticesinde sadece görsel olarak tespit edilebilmektedir. Ancak, bu değerlendirmeler bazı durumlarda iyileşen kemiğin mekanik davranışı ve iyileşme sürecinin tam olarak tamamlanıp tamamlanmadığına dair yeterli bilgi sağlayamamaktadır. Ayrıca, iyileşme sürecinin teşhisi hastanın her klinik ziyareti esnasında tekrarlanan kısa aralıklı gözlemler ile doğrulanmaktadır. Bu denli sıklıkta hastanın radyasyona maruz kalması ilik hipoplazisi, kötü huylu tümör ve ileri aşamalarda çok kötü klinik vakalar ile karşılaşılmasına neden olabilmektedir. Bu olumsuz durumlara karşı, Tahribatsız Muayene (TM) yöntemlerinden biri olan Akustik Emisyon (AE) yönteminin çeşitli biyomedikal alanlarında kullanılması son yıllarda yaygınlaşmıştır. Bu çalışmanın amacı, AE tekniğinin faydalarına değinerek kırık iyileşme sürecinin AE TM yöntemi kullanarak gözlemlenmesinde usulleri belirlemek, uygulamak ve sonuçlarını değerlendirmektir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Adıyaman Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi

Alan :   Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 203
Atıf : 190
2023 Impact/Etki : 0.105
Adıyaman Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi