Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 3
 İndirme 4
ÖĞRETMENLERİN DEĞER EĞİTİMİNE İLİŞKİN GÖRÜŞLERİNİN FARKLI DEĞİŞKENLER AÇISINDAN İNCELENMESİ
2022
Dergi:  
Journal of History School
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, değer eğitimine ilişkin öğretmen görüşlerinin farklı değişkenler açısından incelenmesi amaçlanmıştır. Tarama modelinde tasarlanan araştırmanın örneklemini, Erzurum il merkezinde görev yapan ve farklı demografik özeliklere sahip 441 sınıf öğretmeni oluşturmaktadır. Çalışmada veri toplama aracı olarak beşli likert tipinde 25 madde ve üç alt boyuttan oluşan değer eğitimine yönelik görüş ölçeği kullanılmıştır. Verilerin analizinde ise SPSS programından faydalanılarak farklı değişkenler açısından öğretmen görüşlerini belirlemek amacıyla parametrik testlerden bağımsız örneklem t-testi ve tek yönlü varyans analizi kullanılmıştır. Veri analizi sonuçlarına göre, öğretmenlerin değer eğitimine yönelik görüşlerinde kadın öğretmenlerin lehine; 26 yıl ve üzeri mesleki kıdeme sahip öğretmenlerin lehine ve lisans süresince değer eğitimine yönelik bilgi alan öğretmenlerin lehine anlamlı bir farklılık bulunmuştur. Bununla birlikte öğretmenlerin değer eğitimine ilişkin görüşlerinde bitirilen öğretim programına ve değer eğitimiyle ilgili hizmet içi kurs/seminere katılıma göre anlamlı bir farklılık bulunmamıştır. Elde edilen bulgular ışığında değer eğitiminin önemi ve gerekliliği üzerinde durularak bu farkındalığın oluşması ve değer eğitiminin nasıl yapılacağına yönelik, zengin içeriklerle gerek hizmet öncesi ve gerekse hizmet sonrasıyla öğretmenlere bu bilgiler uygulamalı biçimde sunulmalıdır.

Anahtar Kelimeler:

Teachers' Value Relationship to Teachers' Value Relationship to Teachers' Values
2022
Yazar:  
Özet:

In this study, the aim is to study the teacher’s views on value education in terms of different variables. The sample of the research designed in the screening model is made up of 441 class teachers who work in the center of the Erzurum province and have different demographic characteristics. The study used a view scale for value training consisting of 25 materials and three sub-dimensions in the five-liquid type as a data collection tool. In the analysis of the data, the SPSS program was used to determine the teacher's opinions in terms of different variables, independent of the parametric tests, as well as the one-way variance analysis. According to the data analysis results, teachers’ opinions on value education have found a significant difference in the benefit of women teachers; teachers with professional experience of 26 years and over, and teachers who receive information on value education during the license period. However, there was no significant difference between the teaching program completed in their views on value education and the participation in service courses/seminars related to value education. In the light of the findings obtained, the importance and necessity of value education should be focused on the formation of this awareness and how value education should be done, with rich content to teachers in a practical manner, either before and after service if necessary.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Journal of History School

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.883
Atıf : 3.389
2023 Impact/Etki : 0.134
Journal of History School