Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 11
3D Printing of Photocurable Resin Reinforced by Functionalised Graphene Nanoplatelets
2023
Dergi:  
Materials Proceedings
Yazar:  
Özet:

: The influence of functionalised graphene nanoplatelets with melamine on the thermal and mechanical properties of a 3D-printed photopolymerisable resin is investigated. In this work, a liquid-based 3D printer and stereolithography were employed to fabricate the 3D-printed parts, and a commercial dimethacrylate-based resin was used. The 3D-printed parts were subjected to ultraviolet and thermal post-curing stages to improve thermal and mechanical behaviour. The quality of the graphene nanoplatelets’ functionalisation was characterised by Fourier transform infrared spectroscopy and thermogravimetric analysis. Thermal and mechanical characterisations were performed via thermogravimetric, tensile, and Izod impact tests. The fractured surfaces were observed via scanning electron microscopy. The degree of graphene nanoplatelet dispersion in the polymer matrix is enhanced by bonding with melamine via π–π interactions and inhibited surface defect formation. Results show property enhancements of up to 35% in tensile strength, 78% in impact strength, and 38% in residual weight at 400 °C.

Anahtar Kelimeler:

0
2023
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Materials Proceedings

Dergi Türü :   Uluslararası

Materials Proceedings