Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu ve Obezite Birlikteliği: Bir Sistematik Gözden Geçirme
2019
Dergi:  
Psikiyatride Güncel Yaklaşımlar
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu (DEHB) ve obezite arasındaki potansiyel ilişkinin, sistematik olarak incelenmesi amaçlanmıştır. Bu amaçla DSM-IV ya da DSM-5 ölçütleri esas alınarak İngilizce ve/veya Türkçe olarak yazılmış, Pubmed veri tabanında Ocak 1990-Aralık 2017 tarihleri arasında yayımlanan, olgu sunumları, sistematik derlemeler ile meta-analizler dışında kalan makalelerden tam metnine ulaşılabilenler çalışmaya dahil edilmiştir. Ampirik olarak elde edilen kanıtlar, DEHB tanılı olguların beden ağırlıklarının beklenenden daha ağır olduğunu göstermektedir. Ayrıca, gözden geçirilmiş çalışmaların tamamına yakını özellikle obezite kliniklerinde tedavi gören obez hastaların DEHB prevalansının da beklenenden daha yüksek olabileceğini düşündürmektedir. İleride yapılacak çalışmalar, her ikisi de morbidite riski yüksek tanılar olan DEHB ve obezite için gerekli sağlık politikalarının düzenlenmesi ve bu olguların yaşam kalitelerinin artırılması açısından yararlı olacaktır..

Anahtar Kelimeler:

Comorbidity Of Attention Deficit and Hyperactivity Disorder and Obesity: A Systematic Review
2019
Yazar:  
Özet:

In this review, systemical evaluation of the potential relationship between attention deficit hyperactivity disorder (ADHD) and obesity is aimed. Based on DSM-IV or DSM-5 criteria, written in English and/or Turkish except the case reports, sistematic rewievs and meta-analysis published in the Pubmed database between January 1990 and December 2017 are included in the study. Evidence based on emprical analysis suggests that subjects with ADHD are heavier than expected. Moreover, nearly all reviewed studies indicate that the prevalence of ADHD in obese patients, especially those treated in obesity clinics, may be higher than expected. Future studies will be useful in regulating the health policies and increasing the quality of life for ADHD and obesity, both of which are high-risk morbidity.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Psikiyatride Güncel Yaklaşımlar

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 448
Atıf : 1.243
2023 Impact/Etki : 0.345
Psikiyatride Güncel Yaklaşımlar