Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 1
Türkiye’de Banka Kredileri ile Ekonomik Büyüme Arasındaki Nedensellik İlişkisinin Analizi
2024
Dergi:  
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Banka kredileri ve ekonomik büyüme arasında çok yönlü ilişki söz konusudur. Banka kredileri ekonomik büyümeyi desteklerken aynı ilişki tam tersi durum için de geçerlidir. Bu çalışmada banka kredileri ekonomik büyüme arasındaki ilişki test edilmiştir. Çalışmada Türkiye’de 2010 Q1 – 2022 Q4 yılları arasındaki üçer aylık veriler incelenmiştir. Toda-Yamamoto nedensellik testi sonuçlarına göre ekonomik büyüme ile KOBİ kredileri, ticari krediler ve tüketici kredileri arasında nedensellik ilişkisi olduğu tespit edilmiştir. Bir başka ifadeyle ekonomik büyümenin, bankalar tarafından kullandırılan kredi hacmine etkisi olduğu görülmüştür.

Anahtar Kelimeler:

Analyzing The Causal Relationship Between Bank Credits and Economic Growth In Turkiye
2024
Yazar:  
Özet:

There is a multidirectional relationship between bank loans and economic growth. While bank loans support economic growth, the same relationship is also valid for the opposite situation. This study tests the relationship between bank loans and economic growth. The study analyzes quarterly data for the period between 2010 Q1 - 2022 Q4 in Turkey. According to the results of Toda-Yamamoto causality test, there is a causality relationship between economic growth and SME loans, commercial loans and consumer loans. In other words, economic growth has an effect on the volume of loans extended by banks.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 121
Atıf : 337
2023 Impact/Etki : 0.382
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Dergisi