Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 61
 İndirme 12
Ölümsüzlük Düşüncesi Üzerine Dini ve Felsefi Bir Değerlendirme
2021
Dergi:  
ODU Journal of Social Sciences Research
Yazar:  
Özet:

Araştırmanın amacı, ölümsüzlük düşüncesi hakkında bir değerlendirme yapmaktır. Bilindiği gibi, ölüm ve ölüm ötesi, hem dini hem de felsefi tartışmaların odak noktalarından biridir. Zira, ölümden sonra bir hayatın olup olmadığı sorusu, din felsefesinin en önemli sorularından biridir. Doğal olarak bu sorunun iki olası cevabı vardır. Bunlardan biri ölümden sonra bir hayat vardır, diğeri ise yoktur. Çalışmada, ilk olarak ölümden sonra bir hayatın olmayacağına dair görüşler hakkında değerlendirmeler yapacağız ve “ölümün her şeyin sonu olacağı” şeklindeki teorilerin hem psikolojik açıdan hem de felsefi açıdan problemlerini ortaya koyacağız. Ikinci olarak ise, “ölümün yeni bir başlangıç olacağı” şeklindeki görüşleri değerlendirip, hangisinin daha tatmin edici olduğunu ortaya koymaya çalışacağız.

Anahtar Kelimeler:

A Religious and Philosophical Evaluation Of The Concept Of Immortality
2021
Yazar:  
Özet:

The purpose of this study is to assess the idea of immortality. As it is known, death and post-death are one of the focal points of both religious and philosophical discussions. The question of whether there is a life after death is surely one of the most important questions that are asked in the philosophy of religion. Naturally, there are two possible answers to this question. One of them there will be a life after death, and the other will not. Firstly, in this study, we will evaluate the views that there will be no life after death, and we will present both psychological and philosophical problems of that "death ends all" theories. Secondly, we will evaluate that “death will new beginning” theories and try to reveal which one is more satisfying.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
ODU Journal of Social Sciences Research

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.021
Atıf : 2.306
ODU Journal of Social Sciences Research