Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 13
 İndirme 1
Fault Tolerant Attitude Estimation for a Nanosatellite Using Adaptive Kalman Filter with Single Scaling Factor
2022
Dergi:  
Havacılık ve Uzay Teknolojileri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Abstract In this study an integrated adaptive TRIAD/Extended Kalman Filter (EKF) attitude estimation algorithm is presented, in which the TRIAD and an adaptive EKF are combined to estimate the attitude of a nanosatellite. The quaternion set produced by the TRIAD is provided as input to the adaptive EKF. Adaptive EKF estimates the final quaternion set and using a Single Scaling Factor (SSF), it readjusts the measurement noise covariance matrix in case of a sensor fault. The performance of the presented algorithm is tested against two different fault types as noise increment and continuous bias in attitude sensors. As a result of simulations, it is seen that although the performance of the conventional EKF reduces significantly in case of sensor faults, adaptive EKF continues to give reliable attitude estimations.

Anahtar Kelimeler:

0
2022
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Havacılık ve Uzay Teknolojileri Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Havacılık ve Uzay Teknolojileri Dergisi