Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 4
Halluks Valguslu Hastalarda Konservatif Tedavinin Ayak Ve Alt Ekstremite Fonksiyonel Durumu Üzerine Etkisi: Pilot Çalışma
2023
Dergi:  
Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Çalışmamızın amacı; hafif ve orta şiddetli halluks valguslu hastalarda konservatif tedavinin ayak ve alt ekstremite fonksiyonel durumu üzerine etkisinin incelenmesiydi. Gereç ve Yöntem: Çalışma kapsamında halluks valgus tanısı almış toplam 15 hasta çalışmaya dahil edildi. Demografik verileri kaydedilen katılımcıların halluks valgus açıları, universal gonyometre ile; halluks valgus ile ilgili fonksiyonel durumları Çok Boyutlu Nil Halluks valgus ölçeği ile; alt ekstremite fonksiyonel durumu ise Alt Ekstremite Fonksiyonel Ölçeği ile değerlendirildi. Tedavi başlangıcı ve 6 hafta sonunda değerlendirilen katılımcılar 6 hafta boyunca haftada 3 gün 45-60 dk fizyoterapist gözetiminde ayak egzersizleri, bantlama ve gece atelinden oluşan konservatif tedavi programına alındı. Bulgular: Çalışmaya dahil edilen bireylerin yaş, vücut kütle indeksi ve halluks valgus açıları verilerinin median ve çeyrekler arası aralık değerleri sırasıyla 50 (24/56) yıl; 23,9(20/26,3) kg/m2 ve 17(15/25) derece şeklindeydi. Konservatif tedavi programı sonucunda ayak fonksiyonel durumu(p=0,002) ve alt ekstremite fonksiyonel durumunda (p=0,004) anlamlı iyileşme olduğu görüldü. Sonuç: Çalışma sonucunda konservatif tedavinin halluks valguslu hastalarda ayak ve alt ekstremite fonksiyonel durumu üzerine etkili olduğu, ayrıca Çok Boyutlu Nil Halluks Valgus Ölçeği ve Alt Ekstremite Fonksiyonel Ölçeği’nin, halluks valgus hastalarında konservatif tedavinin etkinliğini değerlendirmek amacıyla kullanılabilir olduğu gösterilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Effect Of Conservative Treatment On Foot and Lower Extremity Functional Status In Patients With Hallux Valgus: A Pilot Study
2023
Yazar:  
Özet:

Objectives: The aim of our study was to examine the effect of conservative treatment on foot and lower extremity functional status in patients with mild and moderate hallux valgus. Materials and methods: A total of 15 patients diagnosed with hallux valgus were included in the study. After demographic data were recorded, the following assessments were applied: hallux valgus angles with universal goniometer; hallux valgus-related functional status with the Multidimensional Nil Hallux valgus scale; lower extremity functional status with lower extremity functionality scale. The participants, who were evaluated at the beginning of the treatment and at the end of 6 weeks, were included in the 6-week conservative treatment program composed of foot exercises, taping and night splint under the supervision of a physiotherapist for 45-60 minutes, 3 days a week. Results: The median and interquartile ranges of the data of age, height, body weight, and body mass index of the individuals included in the study were 50 (24/56) years; 23.9 (20/26.3) kg/m2, and 17(15/25) degrees, respectively. As a result of the conservative treatment program, it was observed that there was a significant improvement in the functional status of the foot (p=0.002) and lower extremity(p=0.004). Conclusion: As a result of the study, it has been shown that conservative treatment is effective on the functional status of the feet and lower extremities in patients with hallux valgus, and the Multidimensional Nil Hallux Valgus Scale and Lower Extremity Functionality Scale can be used to evaluate the effectiveness of conservative treatment in patients with hallux valgus.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 400
Atıf : 1.473
2023 Impact/Etki : 0.114
Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dergisi