User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
  Citation Number 6
 Views 1.136
 Downloands 75
TÜRKLERDE ASKERİ MÜZİK TARİHİ HAKKINDA BİR İNCELEME
2017
Journal:  
Çevrimiçi Müzik Bilimleri Dergisi
Author:  
Abstract:

Her ulusun kendi özelliklerini yansıtan bir müziği vardır ve bu müziklerde kendine has özelliklerle icra edilir. Türkler askeri yapılanması içinde askeri müziği kullanmışlar ve bu askeri müzik daha sonra farklı isimlerde kullanılarak ve daha da geliştirilerek günümüze kadar gelmiştir. Bu araştırmada, Osmanlı mehter teşkilatının tarihi, mehter teşkilatının yapısı teşkilatta kullanılan enstrümanlar, Türk ulusu üzerindeki önemi ve günümüz bando oluşumunu saptanmaya çalışılmıştır. Araştırmanın yürütülmesinde literatür taraması ve betimsel durum analizi tekniği kullanılmıştır. Kayıtlardan ve literatür taramasından elde edilen bilgiler materyal olarak kullanılmıştır. Kullanılan bilgiler ( veriler ), belgesel kaynak tarama, çözümleme tekniği ile elde edilmiştir. Bu araştırmanın yürütülmesinde literatür taraması ve betimsel durum analizi tekniği kullanılmıştır. Araştırmanın sonucunda, her ulusun kendi özelliklerini yansıtan bir müziğinin olduğu, bu müziklerin kendine has özelliklerle icra edildiği, Türklerde müzik kavramının arkeolojik kazılarda bulunan kanıtlara ve tarihi kaynaklara göre 5000 yıl öncesine dayandığı, Türklerde askeri müzik devlet yapısının gelişmesiyle daha da belirginleşmeye başladığı, mehter yapılanması ve olgunlaşmasının I. Murad döneminde başladığı, daha sonra mehterhanenin kapatılıp Muzıka-i Hümayun’ a dönüştürüldüğü, 1924 yılında Ankara'ya taşınarak ve Riyaset-i Cumhur Musiki Heyeti adıyla Milli Savunma Bakanlığı'na bağlanmış olduğu sonuçlarına ulaşılmıştır.

Keywords:

Citation Owners
Attention!
To view citations of publications, you must access Sobiad from a Member University Network. You can contact the Library and Documentation Department for our institution to become a member of Sobiad.
Off-Campus Access
If you are affiliated with a Sobiad Subscriber organization, you can use Login Panel for external access. You can easily sign up and log in with your corporate e-mail address.
Similar Articles










Çevrimiçi Müzik Bilimleri Dergisi

Field :   Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Journal Type :   Uluslararası

Metrics
Article : 102
Cite : 141
Çevrimiçi Müzik Bilimleri Dergisi