Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 9
 İndirme 1
Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Kars İlindeki Bazı Kurganların Mekânsal Analizi
2021
Dergi:  
Iğdır Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Kars ili, Doğu Anadolu bölgesinin Erzurum-Kars bölümü sınırları içerisinde yer almaktadır. Su kaynakları bakımından oldukça zengin olan il Anadolu’nun Kafkaslara açılan kapısı konumunda olduğundan stratejik bir konuma sahiptir. M.Ö. IV. binden itibaren Karaz Kültürü’nün yayılım alanında kalan bölge, M.Ö. I. binde Diauehi Krallığı’nın egemenliğine girmiştir. Yine M.Ö. I. binde M.Ö. 9-6. yüzyıl bölgede, Urartular önemli bir güç haline gelmişlerdir.

Anahtar Kelimeler:

Spatial Analysis Of Some Kurgans In Kars Province With Geographical Information Systems
2021
Yazar:  
Özet:

Kars province is located within the boundaries of Erzurum-Kars as part of the Eastern Anatolia region. The region is very rich in terms of water resources and it has a strategic position for being the gateway Anatolia to the Caucasus. The region has remained in the spreading area of the Karaz Culture since IV. thousand century B. C. It came under the rule of the Diauehi Kingdom before 1 st millennium B. C. Again 1 st millennium B. C. 9-6 th century B. C , the Urartian became a leading power in the region.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Iğdır Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 809
Atıf : 2.458
2023 Impact/Etki : 0.271
Iğdır Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi