Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 14
 İndirme 1
Çanakkale Boğazındaki İstavritin (Trachurus trachurus, Linnaeus, 1758) Kas Dokusunun Histopatolojik Değerlendirilmesi
2022
Dergi:  
Acta Aquatica Turcica
Yazar:  
Özet:

Ağır metaller ve diğer su kirleticilerin balıkların kas, sindirim, solunum sistemi organlarında birikmesi sonucu besin zinciri yoluyla insanlara ulaşabileceği, kirlilik ve birikim miktarına bağlı olarak toksik etkilere neden olabileceği çalışmalarla desteklenmektedir. Bu çalışma, Çanakkale Boğazı'ndan mevsimsel (ilkbahar, yaz, sonbahar ve kış) olarak avlanan, ekonomik ve besin değeri yüksek, ayrıca sık tüketilen bir balık türü olan istavrit örnekleri kullanılarak gerçekleştirilmiştir. Taze balığın dorsa-lateral kaslarından diseke edilen dokular fiksasyon için Bouin's fiksatifine konuldu ve rutin histolojik takipten sonra kesitler alındı. Bulgular, özellikle sonbahar mevsiminde yakalanan balıkların kas dokularında dejeneratif ve inflamatuar bulguları ortaya çıkardı. Ayrıca sonbahar örneklerinde immunoreaktivite açısından istatistiksel olarak anlamlı fark bulundu (p<0.05).

Anahtar Kelimeler:

Histopathological Evaluation Of Muscle Tissue Of Horse Mackerel (trachurus Trachurus, Linnaeus, 1758) In Canakkale Strait
2022
Yazar:  
Özet:

It is supported by studies that heavy metals and other water pollutants can reach humans through the food chain because of accumulation in organs of digestion, respiration, and muscles of fish, and may cause toxic effects depending on the amount of pollution and accumulation. This study was carried out by obtaining Horse mackerel samples from the Çanakkale Strait, which are fish species with high economic and nutritional value, as well as frequently consumed, seasonally (spring, summer, autumn, and winter). In the study, the tissues dissected from the dorsolateral muscles of the fresh fish were taken into Bouin's fixative, and sections were taken after routine histological follow-up. The findings revealed degenerative and inflammatory findings in the muscle tissues of fish caught especially in the autumn season. In addition, a statistically significant difference was found in autumn samples in terms of immunoreactivity (p<0.05).

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Acta Aquatica Turcica

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 448
Atıf : 1.034
2023 Impact/Etki : 0.075
Acta Aquatica Turcica