Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 30
 İndirme 3
LİSE BAĞLAMINDA İNGİLİZCENİN YABANCI DİL OLARAK ÖĞRETİLDİĞİ DERSLERDE KULLANILAN DİL ÖĞRENME STRATEJİLERİ VE CİNSİYETİN ROLÜ
2021
Dergi:  
Bingöl Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Mevcut araştırma, lise öğrencilerinin kullandıkları dil öğrenme stratejilerini ortaya çıkarmayı, strateji tercihlerinde ve bunları kullanma sıklığında cinsiyetin rolü olup olmadığını incelemeyi amaçlamaktadır. Katılımcı olarak yüz elli altı katılımcı rastgele seçilmiştir (100 kız ve 56 erkek). Yabancı dil olarak İngilizce öğrenen öğrenciler Siirt Atatürk Anadolu Lisesinin 9, 10 ve 11. sınıf seviyelerinden rastgele seçildi. Çalışmanın verileri, dil öğrenme sürecinde kullanılan dil öğrenme stratejilerini ortaya çıkarmak için Oxford (1990) tarafından geliştirilen SILL adlı ölçek aracılığıyla toplandı. Lisede kullanılan dil stratejilerini belirlemek ve bu stratejileri kullanmada cinsiyetin bir rolü olup olmadığını keşfetmek için tanımlayıcı istatistiklerden faydalanıldı. Araştırmacı, mevcut araştırmanın bulguları ışığında, kız öğrencilerin erkek katılımcılara göre dil öğrenme stratejilerini daha sık kullandıklarını ortaya çıkarmıştır. En çok tercih edilen stratejiler sosyal dil öğrenme stratejileridir. Duygusal dil öğrenme stratejileri ise kullanımı en az tercih edilen stratejilerdi.

Anahtar Kelimeler:

Language Learning Strategies Used In Efl Classes and Role Of Gender In High School Context
2021
Yazar:  
Özet:

The current research aimed to reveal the language learning strategies (LLS) used by Anatolian high school students and examine whether gender has a role in their strategy preferences and frequency of using them. One hundred fifty-six participants were randomly selected as the participants (100 females and 56 males). The participants learning English as a foreign language were chosen randomly from different grades of Siirt Atatürk Anatolian High School (9th, 10th and 11th). The study data were collected through the questionnaire developed by Oxford (1990) to discover the language learning strategies used in the language learning continuum. Descriptive statistics were computed to determine the language strategies used in a high school context and discover if gender has a role in adapting the strategies. In light of the current research findings, the researcher found out that the female learners used language learning strategies more frequently than the male participants. While the most favoured strategies were social language learning strategies, and the effective strategies were the least preferred.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Bingöl Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Güzel Sanatlar; Hukuk; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 547
Atıf : 1.509
2023 Impact/Etki : 0.15
Bingöl Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi