Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 20
 İndirme 5
The Intellectual Role of Indonesians in Haramayn: A Study on the Ascending-Chain Among Indonesian Hadith Scholars
2023
Dergi:  
Şarkiyat İlmi Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

This article aims to show the intellectual role of Indonesian Ulama in al-Haramayn, particuparly in the field of Hadith during the 13th and 14th centuries Hijri. They joined other scholars to enliven the hadith narration with high credibility of Isnād. This tradition has been known since long ago by hadith experts who narrate a hadith from a teacher (sheikh) of higher authority, thereby shortening the distance between the narrator source and the Prophet Muhammad within the Isnād chain. The method used is a qualitative method with descriptive approach. The author traces their narration from their teachers of ascending-chain and descending-chain (Sanads). The finding in this study is that the intellectual role of Indonesian Ulama was of equal to the world's Ulama in Haramayn (Makkah-Medinah) at that time. They enliven the narration of both the Ascending-chain (Isnād ‘Āli) and the Descending-chain (Nāzil).

Anahtar Kelimeler:

The Attention Of Sheikh Yasin Al-fadani Al-indunusy To The Ascending-chain In Narrating Hadith and Athbȃt Books.
2023
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Şarkiyat İlmi Araştırmalar Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 673
Atıf : 1.056
Şarkiyat İlmi Araştırmalar Dergisi