Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 6
 İndirme 1
Göğüs duvarı deformitelerinde bar ilişkili komplikasyonların önlenmesi
2021
Dergi:  
Journal of Contemporary Medicine
Yazar:  
Özet:

Amaç: Göğüs duvarı deformitelerinin cerrahi tedavisinde minimal invaziv yöntemler olarak pektus ekskavatumda Nuss prosedürü ve pektus karinatumda Abramson prosedürü kullanılmaktadır. Bu çalışmanın amacı, bar ile ilişkili komplikasyonların nedenlerini araştırmak ve tedavilerinin teknik ayrıntılarını sunmaktır. Gereç ve Yöntem: Kliniğimizde 2011-2020 yılları arasında pektus ekskavatum ve pektus karinatum tanısı ile minimal invaziv düzeltme ameliyatı geçiren hastalar bu çalışmaya dahil edildi. Hastaların cerrahi tedavileri, bara bağlı komplikasyonlar ve takip kayıtları kaydedildi ve geriye dönük olarak analiz edildi. Bulgular: Çalışmaya yaş ortalaması 16.08 ± 4.38 olan 141 hasta dahil edildi. Tüm hastaların 28'inde (% 19,8) ameliyat sonrası bar ile ilişkili komplikasyonlarla karşılaşıldı. Yaşamı tehdit eden erken veya geç komplikasyon olmadı. En sık görülen komplikasyon 7 (% 4.9) vakada cilt reaksiyonuydu. Sonuç: Bara bağlı komplikasyonlar, morbiditeye neden olabilen ve hasta konforunu bozabilen sorunlardır, bu nedenle komplikasyonların önlenmesine ve yönetimine dair daha fazla odaklanılmalıdır.

Anahtar Kelimeler:

Preventing bar-related complications for chest wall deformities
2021
Yazar:  
Özet:

Purpose: In the surgical treatment of chest wall deformities, the minimum invasive methods are used in the pectus excavation with the Nuss procedure and in the pectus carinatum with the Abramson procedure. The aim of this study is to explore the causes of complications associated with the bar and to provide the technical details of their treatment. In our clinic, patients who were diagnosed with pectus excavate and pectus carinatum between 2011-2020 and who were submitted to minimal invasive correction surgery were included in this study. Patients' surgical treatments, bar-related complications and tracking records were recorded and reverse analysed. Results: 141 patients with an average age of 16.08 ± 4.38 were included in the study. In all 28 patients (19,8%), complications associated with the postoperative bar were observed. There was no early or late life-threatening complication. The most common complication was skin reaction in 7 (4.9%) cases. Result: Bar-related complications are problems that can cause morbidity and disrupt the patient's comfort, so more focus should be on complications prevention and management.

Anahtar Kelimeler:

Preventing Bar-related Complications For Chest Wall Deformities
2021
Yazar:  
Özet:

Aim: Nuss procedure for pectus excavatum and Abramson procedure for pectus carinatum are used as minimally invasive methods for surgical treatment of chest wall defomities. The aim of this study is to investigate the causes of bar-related complications, and to present technical details of their management. Materials and Methods: Patients who underwent minimally invasive correction surgery with the diagnosis of pectus excavatum and pectus carinatum between 2011-2020 in our clinic were included in this study. The surgical treatments, bar related complications, and follow-up records of patients were recorded and analyzed retrospectively. Results: 141 patients with a mean age of 16.08 ± 4.38 were included in the study. Postoperative bar-related complications were encountered in 28 (19.8%) of all patients. There were no life-threatening early or late complications. The most common complication was skin reaction in 7 (4.9%) cases. Conclusion: Bar-related complications are problems that can cause morbidity and disrupt patient comfort, thus management of complications should be focused on.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Journal of Contemporary Medicine

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.263
Atıf : 1.266
2023 Impact/Etki : 0.025
Journal of Contemporary Medicine