Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 4
Malignant Transformation of Dental Material-induced Oral Lichenoid Contact Reaction: A Case Report Describing Outcomes After Amalgam Removal
2018
Dergi:  
Archives of Clinical and Experimental Medicine
Yazar:  
Özet:

Oral liken planus (OLP), etiyolojisi henüz tüm yönleriyle aydınlatılamamış kronik immün aracılı bir dermatozdur. Oral mukozanın en sık hastalıkları arasında kabul edilen OLP, premalign bir durum olarak tanımlanmasından bu yana çok daha fazla ilgi gören bir hastalık haline gelmiştir. Oral likenoid kontakt reaksiyonlar (OLKR), OLP’den gerek klinik, gerekse histopatolojik olarak neredeyse ayırt edilemez, bu nedenle OLP lezyonlarının analoğu olarak görülürler. Hali hazırda, OLP ilişkili malign oral skuamöz hücreli karsinomaya neden olan tetikleyici hastalığın, OLP ya da OLKR’den hangisinin olduğu konusunda süregelen tartışmalar vardır. Dahası, günümüzde halen kayda değer sayıda OLKR tanılı hasta, altta yatan spesifik etiyolojiler araştırılmadan OLP olarak kabul edilmekte ve tedavi görmektedir. Dental restoratif materyaller OLKR’ın en önemli tetikleyicileri arasındadır. Biz de burada, dental restoratif materyal ilişkili OLKR tanısı koyduğumuz ve bize başvurmadan önce OLP’nin neden olduğu oral mukozanın iyi diferansiye malign oral skuamöz hücreli karsinoma tanısıyla marjinal mandibulektomi ve boyun diseksiyonu uygulanan bir olguyu sunmak istiyoruz. Biz, her OLP ve OLKR olgusunda olası etiyolojik faktörlerin aydınlatılması gerektiği kanaatindeyiz, çünkü yapılacak bir bazal yama testi hastalığın klinik seyrini tamamıyla değiştirebilir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Archives of Clinical and Experimental Medicine

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 198
Atıf : 10
Archives of Clinical and Experimental Medicine