Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 27
 İndirme 9
Turkish Mother Tongue Instruction in Sweden
2022
Dergi:  
Dilbilim
Yazar:  
Özet:

Home language education has a long tradition in Sweden and includes the teaching of Turkish to children who grow up bilingually with the societal language Swedish and with Turkish as their home and heritage language. The present paper characterises Turkish mother tongue instruction (MTI) and discusses its current status in light of Swedish language policy, as it is reflected in official documents (legislation, policy papers and curricula) vis-a-vis its practical implementation by the municipalities. The paper also presents findings from a research project on Turkish-speaking preschool and primary-school children and their families, concerning MTI attendance and attitudes towards Turkish, as well as on the experiences of Turkish MTI teachers in a Swedish setting.

Anahtar Kelimeler:

null
2022
Dergi:  
Dilbilim
Yazar:  
0
2022
Dergi:  
Dilbilim
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Dilbilim

Alan :   Filoloji

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 114
Atıf : 63
2023 Impact/Etki : 0.08
Dilbilim