Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 35
 İndirme 2
Kıbrıs Meyhane Lezzetlerinin Gastronomi Turizmi Bağlamında İncelenmesi
2023
Dergi:  
SOSYAL, BEŞERİ VE İDARİ BİLİMLER DERGİSİ
Yazar:  
Özet:

Günümüz turizm çeşitliliği içerisinde gastronomi turizmi büyük önem taşımaktadır. Pek çok kişi yeme-içme nedeniyle mutfak kültürünün zengin olduğu ülke veya bölgelere seyahat planlarını yapmaktadır. Kıbrıs, yeme-içme kültürü olarak oldukça zengin Akdeniz'in üçüncü büyük adasıdır. Bu araştırmada birinci amaç, gastronomi turizmi kapsamında Kıbrıs yeme-içme kültüründe meyhanelerin lezzetlerini açıklamaktır. İkinci amaç ise Kıbrıs yemek kültüründe büyük öneme sahip olan tatların tanıtılması ve Kıbrıs'a gelecek turistlerin tatmaları gereken lezzetler konusunda ön bilgi sahibi olmalarına yardımcı olmaktır. Daha önce yapılan çalışmaların Literatür taramasında, Kıbrıs tavernalarının lezzetleri hakkında yeterli sayıda akademik çalışma bulunamamaktadır. Dolayısıyla, yapılan çalışma, farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış olan Kıbrıs ve Kıbrıs mutfağının lezzetlerine çok güzel bir örnek oluşturarak literatüre katkı sağlayacaktır. Çalışmanın bütünlüğünü sağlamak için genel olarak Kıbrıs Mutfağı ile ilgili bir literatür taraması yapılmıştır. Araştırmada, Nitel araştırma yöntemlerinden bire bir görüşme tekniği kullanılarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Gazimagusa ve İskele bölgelerinde yer alan meyhanelerden veri toplanmıştır. Görüşmeler, 20-30 dk. arasında röportaj şeklinde gerçekleşmiştir. Bu çalışma, meze kültürünün Kıbrıs halkı tarafından benimsendiği ve genel olarak tüm meyhanelerde bulunan mezeler ve tarifleri hakkında meyhane sahiplerinin bilgi sahibi oldukları bununla birlikte turist olarak gelenlere kıbrıs mutfağını ve mezelerini bilinçli olarak bilgilendirildiği ortaya çıkarak gelecek nesillere Kıbrıs mezeleri ve tarifi hakkında katkı sağlamış ve sonuçlamıştır.

Anahtar Kelimeler:

Review of the Gastronomy Tourism in the context of the Gastronomy Tourism
2023
Yazar:  
Özet:

In today’s tourism diversity, gastronomy tourism is of great importance. Many people make travel plans to countries or regions where the kitchen culture is rich because of eating and drinking. Cyprus is the third largest island in the Mediterranean, quite rich in food and drinking culture. The first objective of this study is to explain the flavours of food and beverage in the Cyprus food and drink culture in the context of gastronomic tourism. The second goal is to promote the tastes that are of great importance in the Cyprus food culture and to help tourists coming to Cyprus be aware of the tastes they need to taste. In the Literature scan of previous studies, there is no sufficient number of academic studies on the tastes of the Cyprus taverns. Thus, the study will contribute to literature by making a very good example of the tastes of the Cyprus and Cyprus cuisine, which has hosted different civilizations. To ensure the integrity of the study, a literary survey of the Cyprus cuisine has been carried out in general. In the research, data were collected from the plants located in the Gazimagusa and Iskele regions of the Northern Cyprus Turkish Republic using a conversation technique from the research methods of the Nitel. Meetings between 20 and 30 minutes. The interview took place in the form of interview. This study revealed that the Meze culture was adopted by the people of Cyprus and that the Meze owners were aware of the Meze and recipes found in all the Meze and recipes in general, but that the tourists who came as tourists were informed of the Meze and the Meze and contributed to the future generations about the Meze and recipes of Cyprus.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










SOSYAL, BEŞERİ VE İDARİ BİLİMLER DERGİSİ

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 180
Atıf : 200
SOSYAL, BEŞERİ VE İDARİ BİLİMLER DERGİSİ