User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
  Citation Number 1
 Views 2
Çalışan Bireylerde Mobbing Sıklığı ve Depresyonla Olan İlişkisi
2016
Journal:  
Fırat Tıp Dergisi
Author:  
Abstract:

Amaç: Mobbing, işyerinde, çalışanlar arasında var olan gücün ya da pozisyonun kötüye kullanılarak, duygusal bir saldırı ile psikolojik yıldırmada bulunmaktır. Çalışmamızda çalışan bireylerdeki, işyerinde mobbinge uğrama sıklığını, mobbing davranış şekillerini, mobbing uygulayan ve mobbing uygulanan kişilerin özelliklerini, mobbinge maruz kalanlarda depresyon sıklığını ve mobbing ile depresyon ilişkisini incelemeyi amaçladık. Gereç ve Yöntem: Tanımlayıcı ve kesitsel düzende olan araştırmaya farklı sektörlerde çalışan en az lise mezunu 100 kişi katıldı. Basit rastgele örneklem yöntemi ile seçilen bu kişiler, demografik özelliklerini, son altı ayda psikolojik yıldırma ile karşılaşma durumlarını sorgulayan bir anket formunu ve Beck Depresyon Anketini doldurmuşlardır. Bulgular: Çalışmaya %67'si kadın olmak üzere, toplam 100 kişi alındı. Çalışmada mobbing ile karşılaştıklarını belirtenlerin oranı 43%, bu olgularda depresyon görülme oranı %98 olarak bulunmuştur. Hem erkeklerin hemde kadınların daha çok erkek amirlerinden psikolojik şiddet gördükleri saptanmıştır (%79). Mobbing ortalama puanı; depresyonu olmayanlarda 1.51±0.53, hafif düzeyde depresyonu olanlarda 2.28±0.42, orta düzeyde depresyonu olanlarda 2.07±0.70, ağır düzeyde depresyonu olanlarda 2.58±0.70 olarak belirlenmiştir. Beck depresyon puanı ile mobbing puanları arasında anlamlı bir korelasyon bulunmuştur (r=0.464, p<0.001). Sonuç: Çalışma ortamında psikolojik yıldırma, önemli bir iş sağlığı konusu olarak değerlendirilmeli ve gerekli önlemler hızla alınmalıdır.

Keywords:

Citation Owners
Attention!
To view citations of publications, you must access Sobiad from a Member University Network. You can contact the Library and Documentation Department for our institution to become a member of Sobiad.
Off-Campus Access
If you are affiliated with a Sobiad Subscriber organization, you can use Login Panel for external access. You can easily sign up and log in with your corporate e-mail address.
Similar Articles












Fırat Tıp Dergisi

Field :   Sağlık Bilimleri

Journal Type :   Ulusal

Metrics
Article : 453
Cite : 762
2023 Impact : 0.142
Fırat Tıp Dergisi