Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 4
İdari Yargılama Usul Kanununun 27?nci Maddesinde 6352 Sayılı Kanunla Yapılan Değişikliklerin Vergi Davalarında Yürütmenin Durdurulmasına Etkisi
2014
Dergi:  
Vergi Dünyası
Yazar:  
Özet:

6352 sayılı Kanun ile 2577 sayılı İdari Yargı Usul Kanunu’nun Yürütmenin Durdurulması başlıklı 27’nci maddesinde yapılan değişiklikler ile vergi davaları dahil idari davalarda yürütmenin durdurulması müessesinde önemli değişiklikler yapılmıştır. İkmalen, res’en ve idarece yapılan tarhiyatlara karşı vergi mahkemelerinde açılan davalar yeni yasal düzenleme sonrasında da tahsilatı durdurmakla birlikte, ihtirazi kayıtla verilen beyannameler, tahsilat işlemlerine karşı açılan davalar ve vergi davalarında kanun yollarında başvurulmasında yürütmenin durdurulması kararının verilmesi genel kural olarak idarenin savunmasının alınmasına bağlanmıştır. İstisnai bir durum olarak somut olayın özelliklerine göre vergi hukukundan kaynaklanan işlemlerin, etkisi yürütülmekle tüketilen bir işlem olup olmadığı değerlendirilmelidir. Sübjektif ve tartışmaya açık değerlendirmelerin engellenebilmesi için İYUK md.27’de bir değişiklik yapılarak, vergi davalarının idarenin savunmasının alınması kuralıdan müstesna tutulması gerekmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Vergi Dünyası

Dergi Türü :   Ulusal

Vergi Dünyası