Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 1
Yabancı Özel Sermaye-yatırım Fonlarının (private Equity Fund) ?carried Interest? Kazancı Türkiye?de Vergilendirilebilir Mi?
2013
Dergi:  
Vergi Dünyası
Yazar:  
Özet:

Özel yatırım fonları (private equity fund); şirketleri ileride elden çıkarmak için satın alan fonlardır. Fonun yatırım yaptığı hedef şirketler, kollektif yatırım aracı olarak da adlandırılan bu fonlar ve fonu yöneten şirket veya kişiler farklı ülkelerde bulunabilmektedir. Fonu yöneten şirket veya kişilerin yönetim becerisinin bir sonucu olarak oluşan fon kazancından fon yönetimine düşen pay “carried interest” olarak adlandırılmaktadır. Fonu yöneten şirket veya kişiler tarafından elde edilen bu gelirin vergilendirmesinde fonların yönetim merkezinin ve yatırım yapılan hedef şirketin bulunduğu ülkelerin farklı olması halinde belirsizlik vardır. Bu çalışmada özel yatırım fonlarının (private equity fund) şirket şeklinde yapılanan yönetim merkezlerinin “carried interest” olarak adlandırılan gelirleri üzerinde yatırımın yapıldığı yani hedef şirketin bulunduğu Türkiye’nin vergilendirme hakkı değerlendirilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Vergi Dünyası

Dergi Türü :   Ulusal

Vergi Dünyası