Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 6
Myastenia gravis`li hastada KOAH alevlenmesine bağlı solunum yetmezliğinde yoğun bakım takibi
2014
Dergi:  
Genel Tıp Dergisi
Yazar:  
Özet:

Miyastenia gravis, iskelet kaslarında istirahatle düzelen, güçsüzlük ve yorgunlukla karakterize otoimmün bir kas hastalığıdır. Hastalığın seyrinde araya giren enfeksiyonlar, ilaç tedavi dozundaki değişiklikler, cerrahi, stres ve gebelik nedeniyle miyastenik kriz olarak adlandırılan ve mekanik ventilasyon gerektiren hayati bir durum ortaya çıkabilmektedir. Solunum sıkıntısı şikayetiyle acil servise getirilen olgu, uzun süredir kronik obstrüktif akciğer hastalığı, üç aydır miyasteni tanısı ile takip edilmekteydi. Hastanın kliniği kronik obstrüktif akciğer hastalığının akut alevlenmesi olarak düşünüldü ve entübe edilerek yoğun bakım ünitesine alındı. Uzamış solunum yetmezliği nedeniyle myastenik krizden şüphelenildi. Altı günlük  intravenöz immunglobulin tedavisi sonrası mekanik ventilatörden ayırıldı. Solunum yetmezliği nedeniyle mekanik ventilasyon ihtiyacı duyan ve özgeçmişinde miyasteni bulunan hastalarda miyastenik kriz göz önünde bulundurulmalıdır. Krizi tetikleyen sebeplerin hızla ortadan kaldırılması, yakın takip ve tedavinin mekanik ventilasyon ihtiyacını ortadan kalkmasına neden olacağı kanaatindeyiz.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Genel Tıp Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 488
Atıf : 149
2023 Impact/Etki : 0.034
Genel Tıp Dergisi