Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 10
 İndirme 4
Cesarean scar pregnancy treated with methotrexate and dilatation-currettage: Case report
2012
Dergi:  
Dicle Tıp Dergisi
Yazar:  
Özet:

Cesarean scar pregnancy (CSP) is the rarest form of ectopic pregnancies that can cause serious complications. A 37 year-old woman with past history of gravida 4, parity 2, cesarian section, admitted to our outpatient clinic with the complaint of mild pelvic pain and 6 weeks 2 day of amenorrhea. On admission, her serum β-human chorionic gonad-otropin (β-hCG) level was 26905 mIU/mL and transvaginal ultrasound revealed a 24 mm gestational sac implanted at the site of her prior cesarean section scar. Initial treatment with single-dose systemic methotrexate (MTX) (1mg/kg; 60 mg) was not sufficient so the dose of MTX (60 mg) was repeated. In the follow-up the gestational sac continued to increase in size and patient started to feel abdominal discomfort, so we performed an ultrasound-guided dilatation and curettage to obtain complete remission. MTX treatment alone or in conjunction with dilatation-curettage may avoid unnecessary laparotomy, hysterectomy and preserve fertility CSP patients.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Dicle Tıp Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.608
Atıf : 3.099
2023 Impact/Etki : 0.081
Dicle Tıp Dergisi