Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 6
 İndirme 1
Farklı Azot Dozları ile Gübrelenen Meradan Elde Edilen Otların Organik Madde ve Ham Proteinlerinin In situ Rumen Parçalanabilirliği
2016
Dergi:  
Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma, yaklaşık % 85 baklagil ve % 15 buğdaygil yem bitkilerinden oluşan bir mera farklı dozlarda azotlu gübre (0, 5, 10, 15, 20 ve 25 kg amonyum nitrat da-1) ile gübrelenmiş ve elde edilen otların organik madde (OM) ve ham protein (HP) içeriği ile bu besin maddelerinin in situ rumen parçalanabilirliği ve parçalanabilirlik özelliklerini belirlemek amacıyla yürütülmüştür. Çalışmada rumen kanüllü 3 baş Siyah Alaca ırkı düve kullanılmıştır. Azot dozundaki artışın mera otlarının organik madde ve hemiselüloz oranını (P<0.01), buğdaygil bitkilerinin ise ham protein oranını (P<0.05) artırdığı belirlenmiştir. Mera otların organik maddesinin sindirilebilirliği ile azot dozları arasında doğrusal (P<0.01, R2=0.39) ve quadratik (P<0.01, R2=0.52) bir ilişki olduğu tespit edilmiştir. Ayrıca ham proteinin rumenden geçiş hızı (k=0.02 s-1) ve etkin ham protein parçalanabilirliği ile meraya uygulanan azot dozları arasında da önemli bir ilişki olduğu (P<0.05, R2=0.27) bulunmuştur. Bu çalışmanın sonucu, meraya uygulanan azot seviyesine bağlı olarak mera otlarının organik madde, hemiselüloz içeriği ile buğdaygil bitkilerinin ham protein içeriğini artırdığını göstermiştir.

Anahtar Kelimeler:

null
2016
Yazar:  
0
2016
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 594
Atıf : 3.032
Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi