Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 24
 İndirme 14
Akademisyenlerin bakış açısıyla okul dışı öğrenme ortamları
2023
Dergi:  
Turkish Journal of Education
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, akademisyenlerin okul dışı öğrenme ile ilgili düşüncelerinin, farkındalık ve okul dışı öğrenme ortamlarında öğrenme faaliyeti düzenleyebilme yeterliklerinin okul dışı öğrenme ortamları (ODOÖ) dersi verme deneyimine sahip olma durumu açısından belirlenmesi amaçlanmaktadır. Durum çalışması ile yürütülen çalışmanın araştırma grubunu Türkiye'deki devlet üniversitelerinde eğitim fakültelerinin fizik, kimya, biyoloji ve fen bilgisi eğitimi programlarında görev yapan 56 akademisyen oluşturmaktadır. Veri toplama aracı olarak, “Okul Dışı Öğrenme Ortamları Düzenleme Ölçeği” ile dört soru içeren bir form kullanılmıştır. Ölçekten elde edilen bulgulara göre, ODOÖ dersi verme deneyimi olan akademisyenler için ortalama puan 4,41 ve deneyimi olmayan akademisyenler için ortalama puan 3,82 olarak hesaplanmıştır. Elde edilen nitel bulgular irdelendiğinde akademisyenler okul dışı öğrenme faaliyetleri kapsamında çoğunlukla çevre eğitimi, astronomi, canlılar ve yaşam ile geri dönüşüm konularını tercih etmişlerdir. Öğrenme ortamı olarak da genellikle bilim merkezi, geri dönüşüm tesisi ve gözlem evi gibi farklı türdeki mekânların kullanılmak istendiği görülmüştür. Sonuç olarak, akademisyenlerin okul dışı öğrenme faaliyeti gerçekleştirebilme düzeyleri yüksek olmasına rağmen yürüttükleri eğitim öğretim faaliyetlerinde bu faaliyetlerden yeterli düzeyde yararlanmadıkları görülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Academics’ Perspective On Out-of-school Learning Environments
2023
Yazar:  
Özet:

This study aims to ascertain academicians' opinions about out-of-school learning, awareness of it, and competency to plan learning activities in such situations for the purpose of teaching in out-of-school learning environments (OSLEs). The research group of this study, which was conducted as a case study, consists of 56 academics in the physics, chemistry, biology, and science education programs of education faculties in Türkiye. The Out-of-School Learning Environments Regulation Scale and a form containing four questions were used to data collection. The results from the scale, the average score was calculated as 4.41 for academics with experience in teaching OSLEs and 3.82 for academics without such experience. The qualitative results indicate that academics mostly prefer to focus on environmental education, astronomy, living things and life, and recycling issues through out-of-school learning activities and use different types of OSLEs such as science center, recycling facility and observatory. To conclude, despite the academics' high level of competency in performing out-of-school learning activities, it is evident that they underutilize these activities in their teaching.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Turkish Journal of Education

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 210
Atıf : 911
2023 Impact/Etki : 0.1
Turkish Journal of Education