Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 12
Lokal ileri mide kanserlerinde en-blok multiorgan rezeksiyonu yapılan hastaların erken ve geç dönem sonuçları ve bu sonuçlara etki eden faktörler
2023
Dergi:  
Akademik Gastroenteroloji Dergisi
Yazar:  
Özet:

Giriş ve Amaç: Bu çalışmanın amacı, yüksek volümlü bir merkezde lokal ileri mide kanseri nedeniyle opere edilen komşu organ invazyonu (cT4b) olan hastaların erken ve geç sonuçlarını incelemek ve sağkalımı etkileyen faktörleri araştırmaktır. Gereç ve Yöntem: 2015-2019 yılları arasında lokal ileri mide kanseri nedeniyle gastrektomi ve en-blok komşu organ rezeksiyonu yapılan hastalar çalışmaya dahil edildi. Bulgular: Klinik T4b tümörü nedeniyle mide kanseri nedeniyle ameliyat edilen 435 hastanın 54'üne radikal gastrektomi ve en-blok ek organ rezeksiyonu uygulandı. Tüm hastaların yaş ortalaması 61.87 ± 12.67 idi. Ortanca sağkalım 16.5 (1 - 72) ay olarak bulundu. 37 (%68.5) hastada birinci yıl sağkalım, 11 (%20.3) hastada üç yıllık sağkalım ve sadece 4 (%7.4) hastada beş yıllık sağkalım sağlandı. Uzun dönem sağkalımı etkileyen faktörlere bakıldığında postoperatif komplikasyonların sağkalımı anlamlı olarak etkilediği görüldü (p = 0.04). R1 rezeksiyon (p = 0.001), büyük tümör çapı (p = 0.02), lenfovasküler invazyon (p = 0.024) ve perinöral invazyon (p = 0.024) varlığının uzun dönem sağkalımı olumsuz etkilediğini bulduk. Sonuç: Klinik T4b mide kanserli hastalarda yeterli lenf nodu diseksiyonu ve komşu organla en-blok R0 rezeksiyonu uzun dönem sağkalım için önemlidir. Tümörün T-evresi ne olursa olsun cerrahi yapılmalıdır. Bu açıdan yeterli R0 rezeksiyon ile yapılan cerrahi, sağkalımı etkileyen bağımsız bir prognostik faktör olarak değerlendirilebilir. Uzun süreli sağkalımı etkileyen diğer faktörler, lenf nodu metastazı, tümör boyutu, ameliyat sonrası komplikasyonlar ve vasküler ve perinöral invazyondur.

Anahtar Kelimeler:

Early and Late Outcomes Of Patients Who Underwent En-bloc Multiorgan Resection In Locally Advanced Gastric Cancer and Factors Affecting The Result
2023
Yazar:  
Özet:

Background and Aims: The aim of this study is to examine the early and late results of patients with adjacent organ invasion (cT4b) who were operated for locally advanced gastric cancer in a high-volume center and to investigate the factors affecting survival. Material and Methods: Patients who underwent gastrectomy and en-bloc adjacent organ resection due to locally advanced gastric cancer between 2015 and 2019 were included in the study. Results: Radical gastrectomy and en-bloc additional organ resection were performed in 54 patients out of 435 patients who were operated for gastric cancer due to clinical T4b tumors. The mean age of all patients was 61.87 ± 12.67years. The median survival was found to be 16.5 (1 - 72) months. First-year survival was achieved in 37 (68.5%) patients, three-year survival in 11 (20.3%) and five-year survival in only 4 (7.4%) patients. Considering the factors affecting long-term survival, it was seen that postoperative complications affected survival significantly (p = 0.04). We found that performing R1 resection (p = 0.001), large tumor diameter (p = 0.02), presence of lymphovascular invasion (p = 0.024) and presence of perineural invasion (p = 0.024) adversely affected long-term survival. Conclusion: Adequate lymph node dissection and en bloc R0 resection with adjacent organ are important for long-term survival in patients with clinical T4b gastric cancer. Surgery should be performed regardless of the T-stage of the tumor. In this respect, surgery performed with adequate R0 resection can be considered as an independent prognostic factor affecting survival. Other factors affecting long-term survival are lymph node metastasis, tumor size, post-operative complications, and vascular and perineural invasion.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Akademik Gastroenteroloji Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 148
Atıf : 25
Akademik Gastroenteroloji Dergisi