Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 40
 İndirme 11
Erkekleri feminizm içinde ve dışında çerçevelemek
2017
Dergi:  
Fe Dergi
Yazar:  
Özet:

Bu makale toplumsal cinsiyet, cinsiyet eşitliği ve feminizmle ilgili erkeklerin değişen cinsiyet-bilinçli pozisyonlarının analizi ile feminizmdeki “Erkek Sorunu”nun bazı bağlamlarını anlatmaktadır. Önceki çalışmaların üzerine feminist literatürdeki teorik modellerin birleşimleri, mikro-sosyolojik bir kavram olan “geçiş”le passing birlikte konulmuştur. Ayrıca erkeklerin cinsiyet-bilinçli-olmayan pozisyonları da incelenmiştir. Makale en temelde erkeklerin kendilerini radikal yahut yapıbozumcu yollarla “feminist” ya da benzeri olarak tanımladıkları pozisyonlarındaki teorik ve pratik karmaşalar, çelişkiler ve muğlaklıklar üzerinde durmaktadır. Bunu yaparken bir İsveç görüşme verisi kullanılmıştır. İsveç, cinsiyet eşitliği meselesinde nitelikli toplumsal fikir birliği olması ve erkeklerin feminizmle ilişkilerinin geniş bir şekilde olumlu yer tutması nedeniyle özellikle ilgi çekici görülmüştür. Son bölümde yazarlar, erkekler\erkeklikler analizleri ile feminizmlerin çok boyutluluğu arasında ileri diyaloğun gelişmesine olan ihtiyacı ve erkeklerin farklı pro feminist pozisyonlarının değerlendirilmesi için farklı sosyal çevrelerin teorik etkilerini inceleyen ampirik çalışmaların sayısının daha fazla olmasının gereğinisavunmuşlardır. Burada sunulan çerçevenin amacı, erkeklerin feminizmle ilişkileri gibi anlaşılması oldukça zor, nüansları olan ve yerleşik bir anlayış için teorik, analitik ve politik anlamda ileri olanaklar sunmaktır

Anahtar Kelimeler:

Framing “men In and Out Of Feminism”
2017
Dergi:  
Fe Dergi
Yazar:  
Özet:

Framing “men in and out of feminism” This article addresses some aspects of the “Man Question” in feminism, by way of the analysis of men’s diverse gender-conscious positionings in relation to gender, gender equality and feminism. It builds on earlier work, making use of theoretical models in feminist literature combined with the micro-sociological concept of passing. Consideration is also given to men’s non-gender-conscious positionings. The article is primarily concerned with the theoretical and empirical complexities, contradictions and ambiguities of men’s positionings, as when they are self-defined as “feminists” or similar identifications in radical or deconstructive ways. In this, a Swedish interview data is used. Sweden is considered particularly interesting, with a qualified societal consensus on gender equality and a broadly positive place accorded to men’s relations with feminism. The authors argue in the final section that there is a need to further dialogue between analyses of men/masculinities and the multidimensionality of feminisms, as well as a need for more empirical studies of men’s different pro feminist positionings in order to elaborate the theoretical implications of different social contexts. The framing presented seeks to provide greater possibilities for such complex, nuanced and situated understandings of men’s relation to feminism, theoretically, analytically and politically

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Fe Dergi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 304
Atıf : 1.315
2023 Impact/Etki : 0.024
Fe Dergi