Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 22
 İndirme 1
Meme Kanseri Hastalarında Dinamik Tiyol, Disülfit Dengesi ile CA-15-3 Seviyeleri Arasındaki İlişki
2020
Dergi:  
Kocatepe Tıp Dergisi
Yazar:  
Özet:

Tiyol/disülfit dengesi birçok hastalıkda önemli bir oksidatif belirteçtir. Kanserli olgularda  biyo-belirteç olması yönünde çalışmalar yapılmaktadır. Bu çalışmanın amacı meme kanserli hastalarda oksidatif stres belirteci [tiyol-disülfid homeostazis] ile CA 15-3 (kanser antijeni 15-3) ve CEA [karsinoembriyojenik antijen], IMA[iskemik modifiye albümin], albümin arasındaki ilişkiyi araştırmak ve literatürde ilk kez yapılan sağlıklı kontrollerle karşılaştırmaktır. Çalışmaya 39 kanserli hasta ve 41 sağlıklı toplamda 80 hasta dahil edildi. Deneye katılan hastaların CEA, CA 15-3 düzeyleri ve IMA, Albumin, Dinamik tiyol [-SH], Disülfit [-S-S] ve Total tiyol [TT] düzeyleri incelendi. Hastalar kemoterapi altında çalışmaya katıldılar. Çalışma prospektif bir çalışmadır. Kontrol -Meme CA grupları arasında IMA, albumin ve CA-15-3 açısından istatiksel olarak anlamlı fark olduğu belirlendi (p<0,05). CA 15-3 in yüksek olduğu grupta SH/TT değerlerinde azalma, SS/TT değerlerinde artış görülmesine rağmen tiyol ve disülfid miktarlarında anlamlı bir değişiklik olmadı. Tiyol-disülfid parametreleri ile Meme Ca grubunda tümör biyo-belirteç değerleri arasında ilişki görülmedi. Tiyol-disülfid homeostazisindeki değişikliklerin CA 15-3 ile etkileşmediği söylenebilir. 

Anahtar Kelimeler:

The Association Between Thiol-disulphide Balance and Ca-15-3 Levels In Patients With Breast Cancer
2020
Yazar:  
Özet:

Thiol/disulphide homeostasis is important in cancer. Studies are carried out to be biomarkers in cancer patients. The aim of this study is to investigate the relationship between oxidative stress biomarker [thiol-disulphide homeostasis] and CEA [carcinoembryonic antigen], IMA [ischemic modified albumin], albumin, CA 15-3 (cancer antigen 15-3) in patients with breast cancer and compare it with healthy controls, which is conducted for the first time in the literature.A total of 80 participants including 39 patients with breast cancer and 41 healthy individuals were included in the study. CEA, CA15-3, native thiol, total thiol, and disulphide as well as disulphide/native thiol and disulphide/total thiol ratios were compared between the groups. Native thiol[-SH], disulfide [-S-S] and total thiol [TT] concentrations were measured with a novel automated method. Patients participated in the study under chemotherapy. The study is a prospective study. In breast cancer group, IMA, albümin and CA-15-3  were obtained sitatiscally significant difference compared to the controlegroup (p<0.05).  Although in high CA-15-3 group decreased SH/TT and increased SS/TT ratios, there wasn’t a significant change in the amount of thiol and disulfide. There was not any relationship between thiol-disulphide parameters and tumor markers in the the breast cancer group. Itcould be said that changes in the thiol-disulphide homeostasis may notbe interact with CA 15-3 values.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Kocatepe Tıp Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.024
Atıf : 2.048
2023 Impact/Etki : 0.043
Kocatepe Tıp Dergisi