User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 ASOS INDEKS
  Citation Number 12
 Views 11
6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu'na Göre Ticari Defterler
2012
Journal:  
İnönü Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi
Author:  
Abstract:

Çalışmamızda Yeni Türk Ticaret Kanunu’na göre ticari defterler incelenmektedir. Ticari defter tutma yükümlülüğü; tacirler, vergi açısından Devlet ve alacaklılar bakımından önem taşımaktadır. Ticari defterler Türk Ticaret Kanunu, Hukuk Muhakemeleri Kanunu ile İcra ve İflas Kanunu’nda düzenlenmiş olup çalışmamızda bu defterlerin neler olduğu, kimlerin tutmakla yükümlü olduğu, nasıl tutulacağı, nasıl saklanacağı ve ispat gücü konularına değinilecektir. Ticari defterler Türk Ticaret Kanunu’nda öngörülmüş olmakla birlikte bu defterlerin içeriği ve kayıt zamanı gibi konularda Vergi Usul Kanunu’na atıfta bulunulmuştur. Ayrıca bu defterlerin tutulması Türk Ticaret Kanunu’nun 64, 65 ve 88. Maddelerinde düzenlenmiştir. Ticari defter tutma yükümlülüğü tacirler, tacir sayılanlar ve tacir gibi sorumlu tutulanlar bakımından öngörülmüş bir yükümlülüktür. Bu yükümlülük söz konusu sıfatların kazanılmasıyla başlayıp ticaret sicilinden terkin ile son bulmaktadır. Ticari defterler açılış onayına tabidir. Bu onay noter tarafından verilir. Şirketler bakımından bu onayın ticaret sicili müdürü tarafından da verilebilmesi mümkündür. Ticari defterlerin son kaydın yapıldığı takvim yılının bitiminden itibaren 10 yıl süreyle saklanması gerekmektedir. Bu defterlerin ziyaı halinde mahkemeden zayi belgesi alınması gerekmektedir. Ayrıca bu defterler HMK 222. maddesi hükmüne göre “takdiri delil” niteliğini haizdir

Keywords:

Citation Owners
Attention!
To view citations of publications, you must access Sobiad from a Member University Network. You can contact the Library and Documentation Department for our institution to become a member of Sobiad.
Off-Campus Access
If you are affiliated with a Sobiad Subscriber organization, you can use Login Panel for external access. You can easily sign up and log in with your corporate e-mail address.
Similar Articles










İnönü Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi

Journal Type :   Uluslararası

Metrics
Article : 231
Cite : 271
İnönü Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi