Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 26
 İndirme 2
Safer Efendi, Geydim Hırkayı: Safer Efendi'nin Sohbetleri, haz.: Adalet Çakır, Dergâh Yayınları, İstanbul 2018.
2020
Dergi:  
Sufiyye
Yazar:  
Özet:

Sohbet, tasavvufun manevi eğitimde başvurduğu yöntemlerden biridir. Tarikatların manevi önderlerinin yaptığı sohbetler müridlerin manevi gelişimine katkı sağlamaktadır. Teknolojinin katkılarıyla sohbetler kayıt altına alınarak meclisin dışarısında da muhatap bulabilmektedirler. Geydim Hırkayı, Cerrahî şeyhi Sıddık Safer Efendi’nin Türk Tasavvuf Musikisi ve Folklorunu Araştırma ve Yaşatma Vakfı’nda yaptığı kırk kadar sohbetin kayıtlarından yazı diline geçirilerek hazırlanmış bir kitaptır. Kocaeli Üniversitesi’nde öğretim görevlisi Adalet Çakır tarafından hazırlanan bu kitabın incelenmesi ve değerlendirmesi yapılacaktır.

Anahtar Kelimeler:

Safer Lord, I went to the race: Safer Lord's conversations, heavily.: Justice Çakır, Journal Publications, Istanbul 2018.
2020
Dergi:  
Sufiyye
Yazar:  
Özet:

Conversation is one of the methods that Tasavvuf applies to in spiritual education. The conversations of the spiritual leaders of the Taricates contribute to the spiritual development of the students. With the contribution of technology, conversations can be recorded and discussed outside the council. Geydim Hırkayı is a book prepared by translating into the written language of the records of about 40 conversations in the Turkish Tasavvuf Music and Folklore Research and Living Foundation by the Chirurgical Sheikh Siddık Safer Efendi. The study and evaluation of this book, prepared by the faculty of Kocaeli University, will be carried out.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Dergi:  
Sufiyye
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Sufiyye

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 176
Atıf : 119
2023 Impact/Etki : 0.179
Sufiyye