Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 6
Kuru iğneleme ile ilgili Youtube videolarının kalitesinin ve geçerliliğinin değerlendirilmesi
2022
Dergi:  
Çukurova Anestezi ve Cerrahi Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: İnternetin yaygınlaşmasıyla birlikte sosyal medya platformları bilgi kaynağı olarak sıklıkla kullanılmaktadır. Hastalar özellikle işlem öncesi YouTube videolarını izleyebilir ve kuru iğneleme hakkında bilgi toplayabilir. Bu kesitsel çalışma, kuru iğneleme ile ilgili videoların güvenilirliğini ve kalitesini değerlendirmeyi amaçlamıştır. Materyal Metot: “Kuru iğneleme” anahtar kelimesi kullanılarak YouTube'da arama yapıldı. Videoların izlenme sayıları ve süreleri gibi özellikleri not edildi. Videoların güvenilirliği ve kalitesi DISCERN ve Journal of the American Medical Association (JAMA) skalaları ile değerlendirildi. Bulgular: Toplam 150 video tarandı ve 50 video hariç tutuldu: 30'u yinelenen, 10'u konu dışı, 5'i İngilizce dışında bir dildeydi ve 5'inde ses yoktu. Videoların çoğu hekim olmayan sağlık personeli (%42) ve doktorlar (%27) tarafından yüklenmişti. En yaygın video içeriği kuru iğneleme işlem uygulama yöntemiyle ilgiliydi (%53). JAMA ve DISCERN araçlarının ortalama puanları sırasıyla 1.9 ve 35.3 idi. Videoların yüzde %34’ü çok zayıf, %31'i zayıf, %18'i orta, %11'i iyi ve sadece %6'sı mükemmeldi. Sonuç: YouTube, tıbbi bilgilerin özgürce paylaşıldığı ve yaygınlaştırıldığı bir platformdur. Bu çalışmada, kuru iğneleme ile ilgili YouTube videolarının çoğunun düşük kalitede olduğunu bulduk. Kuru iğneleme ile ilgili tıbbi bilgilerin güvenilirliğini ve kalitesini artırmak için sağlık uzmanları ve akademik kurumların gelecekteki çabaları gereklidir.

Anahtar Kelimeler:

Evaluation Of The Quality and Reliability Of Youtube Videos On Dry Needling Procedure
2022
Yazar:  
Özet:

Objectives: With the popularization of the Internet, social media platforms are used frequently as an information source. Patients can watch YouTube videos and gather information on dry needling especially before the procedure. This cross-sectional study aimed to assess the reliability and quality of videos on dry needling. Materials and Methods: A search was conducted on YouTube using the keyword “dry needling”. Features of videos, such as the number of views and duration of the videos, were noted. The reliability and quality of videos were assessed with the DISCERN and the Journal of the American Medical Association (JAMA). Results: A total of 150 videos were screened and 50 videos were excluded: 30 were duplicates, 10 were off-topic, 5 were in a language other than English, and 5 had no audio. Most of the videos were uploaded by non-physician health personnel (42%) and physicians (27%). The most common video content was demonstration (53%) of dry needling. The mean scores of the JAMA and DISCERN tools were 1.9 and 35.3, respectively. Thirty-four percent of videos were very poor, 31% were poor, 18% were fair, 11% were good, and only 6% were excellent. Conclusion: YouTube is a platform where medical information is freely shared and widespread. In this study, we found that most of the YouTube videos on dry needling were of low quality. Future efforts by healthcare professionals and academic institutions are necessary to improve the reliability and quality of medical information on dry needling.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Çukurova Anestezi ve Cerrahi Bilimler Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 241
Atıf : 18
Çukurova Anestezi ve Cerrahi Bilimler Dergisi