Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 29
 İndirme 2
Hemşirelik Öğrencilerinde Eğitim Stresi Algısı ile İnternet Bağımlılığı Arasındaki İlişki
2021
Dergi:  
Hacettepe Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu araştırmada, hemşirelik öğrencilerinin eğitim ile ilgili algıladıkları stres ve internet bağımlılığı arasındaki ilişkinin incelenmesi amaçlanmıştır. Gereç ve Yöntem: Tanımlayıcı tipteki bu araştırma Mart-Nisan 2016 tarihleri arasında 258 öğrenci ile gerçekleştirilmiştir. Verilerin toplanması için Hemşirelik Eğitimi Stres Ölçeği ve İnternet Bağımlılığı Ölçeği kullanılmıştır. Verilerin istatistiksel değerlendirilmesinde Mann-Whitney U, Kruskal Wallis Test ve Spearman Korelasyon Testi kullanılmıştır. Bulgular: Öğrencilerin yaş ortalaması 20.87±0.95’dir. Öğrencilerin Hemşirelik Eğitimi Stres Ölçeği toplam puan ortalaması 55.17±15.01 olup, ölçeğin alt boyutları olan uygulama stresi puan ortalaması 27.64±7.83, akademik stres puan ortalaması 27.51±7.82 ve İnternet Bağımlılığı Ölçeği puan ortalaması 34.29±12.26’dır. Uygulama ve akademik stres alt boyutları arasında pozitif yönde anlamlı bir korelasyon olduğu, Hemşirelik Eğitimi Stres Ölçeği ile İnternet Bağımlılığı Ölçeği arasında ilişki olmadığı saptanmıştır. Sonuç: Araştırmadan elde edilen sonuçlar, öğrencilerin hemşirelik eğitimi ile ilgili orta derecede stres algıladıkları, internet bağımlılığının olmadığı, bağımlılık riskinin ise düşük oranda olduğunu göstermektedir.

Anahtar Kelimeler:

The Relationship Between Perceived Education Stress and Internet Addiction Among Nursing Students
2021
Yazar:  
Özet:

Aim: This study aims to investigate the relationship between perceived education stress and internet addiction among nursing students. Material and Methods: This descriptive study was conducted with 258 students between March and April 2016. Data were collected by using Nursing Education Stress Scale and Internet Addiction Scale. Mann Whitney U test, Kruskal Wallis, and Spearman Correlation tests were used for statistical evaluation of the data. Results: The average age of students is 20.87 ± 0.95. The mean scores of the students on the Nursing Education Stress Scale; 55.17±15.01 for the total score, 27.64±7.83 for the practice level, 27.51±7.82 for the academic level, and Internet Addiction Scale mean score is 34.29 ± 12.26. It was determined that there is a significant positive correlation between practice and academic stress sub-dimensions, and there is no relationship between the Nursing Education Stress Scale and the Internet Addiction Scale. Conclusion: The research results show that students perceive moderate stress related to nursing education, have no internet addiction, and have a low risk of addiction.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Hacettepe Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 439
Atıf : 6.011
2023 Impact/Etki : 0.272
Hacettepe Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dergisi